ПИЈАНИ ОТАЦ ВОЗИО 175 НА САТ СА ДЕТЕТОМ У КОЛИМА: За три дана празника чак 9.000 прекршаја, њих 900 били алкохолисани

Новости онлине

03. 05. 2021. у 10:12

ЗАМЕНИК начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић каже да је за три дана празника забележено више од 9.000 прекршаја, а више од 900 возача је возило је под дејством алкохола.

ПИЈАНИ ОТАЦ ВОЗИО 175 НА САТ СА ДЕТЕТОМ У КОЛИМА: За три дана празника чак 9.000 прекршаја, њих 900 били алкохолисани

Фото: В. Данилов

Чак 26 возача искључено је из саобраћаја због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Бобан Милинковић је рекао да је током празника број возача који возе под дејством алкохола двоструко и троструко већи од просека. Главни разлог је што се, каже, људи превише опусте.

- Саобраћајна полиција од петка појачано контролише саобраћај, за прва три дана забележено је преко 9.000 прекршаја, више од 900 возача је искључено из саобраћаја, 220 возача задржано је на трежњењу. Забележено је 35 насилничких вожњи, од тога је 30 возача било под дејством алкохола, пет прекршаја открили су пресретачи. Из саобраћаја је искључено 26 возача који су возили под дејством психоактивних супстанци - навео је Милинковић.

Дао је пример једног оца који је заустављен на ауто-путу јер је возио више од 175 километара на сат. Са њим је аутомобилу било 10-годишње дете, а тестирањем је утврђено да је он имао 1,35 промила алкохола у крви.

- Он је задржан 12 сати, позвана је супруга да преузме дете. Казна је од 100 до 120 хиљада, осам месеци забране управљања возилом, 14 казнених поена. Казна није битна у односу на оно што је могло да се деси, то је страшно - нагласио је заменик начелника Управе саобраћајне полиције.

Додаје да се ноћас у Београду догодио необичан случај. Возач је дошао до наплатне станице Београд, окренуо се и возио у супротном смеру до Бегаљичког брда, где га је полиција зауставила и открила да је имао 1,3 промила алкохола у крви.

- Не може полиција бити на 100 метара. Апелујемо да, ако сте пили, сачекате сутрадан или нађите трезног возача да вас вози, огроман број алкохолисаних за воланом - навео је Милинковић.

Додао је да је синоћ у Нишу настрадао пешак, стар 74 године, ког је на прелазу ударио мотоциклиста. И мотоциклиста, који није носио кацигу, задобио је повреде опасне по живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)