ХЕРОЈСТВО ПОКАЗАЛИ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА: Министар Стефановић на Васкрс обишао припаднике 126. бригаде ВОЈИН

Novosti online

02. 05. 2021. у 14:27

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 126. бригаде ВОЈИН на планини Муртеница.

ХЕРОЈСТВО ПОКАЗАЛИ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА: Министар Стефановић на Васкрс обишао припаднике 126. бригаде ВОЈИН

Фото: Министарство одбране

Честитајући у име Министарства одбране и Војске Србије Васкрс свим православним верницима, министар Стефановић захвалио се припадницима херојске 126. бригаде ВОЈИН на стручности, обучености и труду који улажу у одржавање високог нивоа борбене готовости своје јединице.

- Данас сам овде, у посети 126. херојској бригади за ваздушно осматрање, јављање и навођење нашег Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, имао прилике да видим људе који никада не напуштају овај положај. Ово су људи који 24 сата свакога дана у години посматрају наше небо и пружају нам податке уз које штитимо нашу Србију – рекао је министар одбране. 

Он је подсетио да је 126. бригада ВОЈИН херојство показала у најтежим тренуцима за нашу земљу и истакао да ће се систем одбране захвалити њеним припадницима набавкама нових радара и занављањем стручног кадра, како би и у наредним годинама пружили свој максимум да би Србија била сигурна.

- Хоћу да се захвалим и генералу Жарковићу, и команданту бригаде и свим људима који раде баш овде, на тачки изнад Златибора и, наравно, у свим другим деловима Србије, зато што за њих не постоје ни празници ни ноћ, ни дан, ни одмор, већ су заиста, у сваком тренутку, посвећени одбрани наше земље, посвећени заштити нашег неба и посвећени борби да наша војска заиста буде једна од најбољих – истакао је Стефановић.

О стању и задацима 126. бригаде ВОЈИН министру је реферисао командант пуковник Александар Дучић, док је, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића обишао и радарске положаје, где су му припадници 126. бригаде ВОЈИН представили сегменте својих свакодневних задатака.- Желим да искористим ову прилику и да у име свих припадника Министарства одбране честитам грађанима који обележавају Васкрс, овај велики празник и надам се да ће заједно са својим породицама моћи да га проведу у миру - рекао је Стефановић. 

На крају посете, командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Дучић, у знак захвалности, уручио је министру Стефановићу макету радара ТП-70.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)