ПОСЛЕ ТРОПСКОГ ДАНА ХЛАДАН ТУШ: Вечерас могућа обојена киша, ево какво нас време чека наредних дана

Новости онлине

01. 05. 2021. у 19:55

МЕТЕОРОЛОГ "Weather2Umbrella" Ђорђе Ђурић саопштио је какве нас температуре чекају вечерас, сутра, и почетком наредне недеље.

ПОСЛЕ ТРОПСКОГ ДАНА ХЛАДАН ТУШ: Вечерас могућа обојена киша, ево какво нас време чека наредних дана

Фото: Депоситпхотос

Он је написао да ће до краја дана бити веома топло и ветровито, али и са пљусковима који ће садржати честице пустињског песка из Сахаре.

- Иако је данас облачно, време је веома топло и право летње. Тренутне температуре крећу се од 20°Ц на југу до 28°Ц на северу и североистоку Србије, у Београду је 27°Ц. Претходно су температуре на североистоку Србије достизале и 30°Ц и то у Банатском Карловцу. Сјеница мери 18°Ц, Златибор 17°Ц, а Копаоник 11°Ц - написао је Ђурић.

Метеоролог наводи да је максимална температура јуче први пут ове године достигла 30°Ц и то у Ћуприји и у Крушевцу, а у Нишу и у Лесковцу 31°Ц, тако да је јуче забележен први тропски дан у Србији, а то је дан када макисмална температура достигне или пређе 30°Ц.

- Облачни систем са кишом и пљусковима која је претходно захватила јужне пределе Србије, тренутно се изместила изнад западних, централних и југоисточних предела Србије и наставиће пут према крају дана даље ка северу и североистоку. Дакле, овај падавински систем премешта се у снажној југозападној висинској струји према североистоку. Иначе, услова за кишу и пљускове са грмљавином биће у Србији и током вечери и ноћи између суботе и недеље. У недељу ујутро и пре подне сунчано, само понегде још изоловани пљусак. Потом, током преподнева сунчано, а затим следи повећање облачности - написао је метеролог.

И у недељу ће бити веома топло, али уз јак југозападни ветар. Максимална температура од 23°Ц на северозападу до 28°Ц на југоистоку Србије. Пред крај дана у северним, а током вечери и ноћи и у централним пределима Србије скретање ветра на северозападни, уз пад температуре и тек понегде слаба киша.

- У понедељак свежије за 5 до 10 степени у односу на викенд. Биће углавном суво. Од уторка сунчано и топлије, уз температуре од 20 до 25°Ц, али уз свежа јутра. Осим веома топле ваздушне масе, са севера Африке, претходних дана, али и овог викенда, пристижу и велике количине честица пустињског песка из Сахаре, па тако пада "прљава", тј. "обојена" киша - закључио је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)