Меридиан донео радост и слатке пакете у Свратиште за децу улице

Промо

30. 04. 2021. у 12:00

У најновијој хуманитарној акцији помоћ је упућена Центру за интеграцију младих

Меридиан донео радост и слатке пакете у Свратиште за децу улице

Фото: Промо

Уочи најрадоснијег празника, Ускрса, компанија Меридиан обезбедила је слатке пакетиће за најмлађе који ће и током овог празника бити приморани да свој мир, заштиту и подршку, потраже под кровом Свратишта за децу улице, у Крфској 7а.

Након милионских износа које је компанија Меридиан у протеклим месецима усмерила ка донацијама здравственом систему и борби против епидемије ЦОВИД-19, у најновијој хуманитарној акцији помоћ је упућена Центру за интеграцију младих који помаже једној од најугроженијих категорија на свету, а то су деца која раде или живе на улици.

Фото: Промо

- Епидемија ЦОВИД-19 раздвојила нас је од људи које волимо и оптеретила страхом и неизвесношћу да ћемо се икада вратити слободном животу испуњеном радошћу. Највећи број грађана осетио је новонастале околности као велики терет. Међутим, постоје и они наши суграђани који се због лоших услова живота још теже носе са последицама глобалне епидемије, а то су наши најмлађи који живе и раде на улици. Свратиште за децу улице обавља веома важан посао јер помаже деци која живе веома тежак живот и даје им подршку како би изашли из сиромаштва. Покушали смо да их у томе подржимо и допринесемо да се дух најрадоснијег хришћанског празника, који пре свега слави живот, пренесе и у просторије Свратишта и међу децу која током празника затребају њихову помоћ. Меридиан ће свакако наставити са својим активностима помоћи најугроженијима. То је наша привилегија и наша обавеза - изјавио је Вук Динчић, директор оперативних послова у компанији Меридиан.

У име Центра за интеграцију младих и услуге Свратиште за децу, на “слаткој” донацији компаније Меридиан, захвалила се Неда Марјановић.

- Без овакве подршке наше Свратиште не би опстало 14 година, колико постоји. Хвала компанији Меридиан која је препознала значај Свратишта и помогла нам донацијом производа који су нам увек потребни.

Фото: Промо

Компанија Меридиан не заборавља на најугроженије, а најновија хуманитарна акција још један је доказ да се компанија Меридиан налази на првој линији борбе за добробит оних којима је најтеже.

Свратиште за децу улице већ 14 година представља сигурно место за децу узраста од 5 до 15 година која живе или раде на улици, због чега су изложена многим ризицима. У Свратишту, она могу добити редовне оброке, чисту одећу и обућу, подршку и заштиту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)