ИЗ ЧИЗАМА У САНДАЛЕ! Метеоролог Тодоровић: За викенд до 30 степени - Након празника нагли пад температуре

Novosti online

29. 04. 2021. у 08:47

НАРЕДНИХ три до пет дана имамо једну праву припрему за лето, излазимо из овог хладног периода и имаћемо натпросечно високе температуре.

ИЗ ЧИЗАМА У САНДАЛЕ! Метеоролог Тодоровић: За викенд до 30 степени - Након празника нагли пад температуре

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Најтоплије би било 1. и 2. маја са максималним температурама између 26 и 30 степени, наводи метеоролог Недељко Тодоровић.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да ће температуре у наредних пар дана бити за седам до девет степени изнад просечних вредности.

- Наредних три до пет дана имамо једну праву припрему за лето, излазимо из овог хладног периода, биће натпросечно високе температуре. Најтоплије би било 1. и 2. маја са максималним температурама између 26 и 30 степени. У Београду између 28 и 29 степени. Средња температура за почетак маја ће бити око 21 степен - наводи Тодоровић.

Додаје да је у суботу, 1. маја, најтоплији дан, вероватно са 28-29 степени, а не би било изненађење да буде и 30 степени.

Та температура не би представљала рекорд и далеко смо од њега, али је проба за лето.

Објашњава да нас након празника, очекује нагли пад температура. У најхладнијим данима следеће седмице она ће са 30 степени пасти на 15, али, како каже, то ће бити краткотрајно.

- Имаћемо пад температуре три до четири дана, а после тога следи пораст температуре, имаћемо опет вредости око 25 степени, тако да нас очекује типично време за мај - објашњава Тодоровић.

Додаје и да ће се снег који је пао у вишим планинским пределима задржати у наредне две недеље.

Говорећи о лету наводи да ће оно бити топлије од очекиваног просека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)