РЕФОРМА ЈАВНЕ УПРАВЕ НАСТАВЉЕНА И У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Ћате се усавршавају и преко онлајн обука

Ј.Ж.С.

27. 04. 2021. у 13:59

ПАНДЕМИЈА није зауставила стручно усавршавање службеника јер се Национална академија за јавну управу (НАЈУ), централна институција за професионални развој запослених у јавној управи, успешно прилагодила организацији обука у онлајн формату.

РЕФОРМА ЈАВНЕ УПРАВЕ НАСТАВЉЕНА И У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Ћате се усавршавају и преко онлајн обука

Фото: В. Данилов

Током 2020. године, упркос пандемији и измењеним условима рада, кроз разне врсте стручног усавршавања прошло је више од 12.500 хиљада службеника, што је скоро дупло више него у 2019. години, када су обуке одржаване искључиво у класичном формату.

Током "пандемијске" 2020. године НАЈУ је, заједно са бројним партнерима, организовала 269 обука за више од 12.500 службеника, од тога је скоро две трећине обука било у онлајн формату. Највеће интересовање запослених било је из сфере електронске управе и дигитализације, затим из комуникације и односа с јавношћу као и за обуке из области личног развоја и вештина. Ту следе и курсеви из управљања законодавним процесима и управним актима, затим управљање међународном развојном помоћи и фондовима ЕУ као и управљање људским ресурсима.

- Да би се успешно наставила реформа јавне управе и трајно се променило понашање запослених, треба да мотивишемо службенике да се професионално развијају и да им то и омогућавамо, пружајући им програме обука које ће бити доступне на један клик на рачунару или кроз апликације на мобилним телефонима - рекао је Дејан Милетић, в.д. директора НАЈУ.

Савет Европе је од 2016.године, заједно са партнерима у Србији - Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина - посвећен процесу модернизације и професионализације јавне управе у Србији.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)