ЂЕРЛЕК И КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У РУМИ: "Наши најстарији грађани поново нас уче како треба да се понашамо"

Танјуг

27. 04. 2021. у 10:22

МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална Дарија Кисић Тепавчевић и државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек, данас су у Руми обишли Геронтолошки центар и корисницима уручили поклон - пакете витамина за јачање имуног система.

ЂЕРЛЕК И КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У РУМИ: Наши најстарији грађани поново нас уче како треба да се понашамо

Фото: Министарство

Министарка је рекла да је изузетно задовољна високим процентом вакцинисаних корисника и да се нада да ће се они ускоро вратити нормалном току живота, као пре епидемије корона вируса.

- Наши старији грађани поново нас уче како треба да се понашамо. Од поцетка епидемије, управо они су се показали као најодговорнији у тој борби и зато их нећемо заборавити - казала је Кисић Тепавчевић.

У румском Геронтолошком центру борави скоро 260 лица, иако је капацитет нешто већи.

- Око милион и 51.000 лица старијих од 65 година, на територији Републике Србије, вакцинисано је против корона вируса. Питаћете се зашто сад пензионерима помажемо, а то је одговор. Показали су дисциплину и разумевање, а сматрамо да ако буду на адекватан начин јачали имунитет, научно је и доказано да се то постиже витаминима, биће отпорнији - рекао је државни секретар Мирсад Ђерлек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)