ЈАКО СМО БЛИЗУ ПОБЕДЕ НАД КОРОНОМ: Доктор Стојановић открио када улазимо у мирније воде (ВИДЕО)

Novosti online

26. 04. 2021. у 20:57

ДОКТОР Александар Стојановић, директор ДЗ Палилула, рекао је да су ствари оптимистичније када је у питању пандемија КОВИД 19, јер имамо јаке параметре који то показују.

ЈАКО СМО БЛИЗУ ПОБЕДЕ НАД КОРОНОМ: Доктор Стојановић открио када улазимо у мирније воде (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Стојановић као тезу томе наводи да је јако битно да смо у Београду премашили број од милион вакцинисаних, а да је укупно 3,5 милиона вакцинисаних у Србији од чега је више од милион ревакцинисаних.

- Параметри ковид амбуланти показују константан смањен број људи који долази ту на лечење. Све то показује да смо јако близу да победимо овај вирус и да за неких месец, месец и по уђемо у неке мирније воде - рекао је Стојановић на ТВ Пинк и додао да видимо како ради Израеле па да по том принципу постанемо прва европска земља која ће имати копи пејст Израела.

Проф. др Горан Белојевић са Медицинског факултета сматра да се мере доносе свеобухватно и да то није отварање и затварање кафића и ресторана, већ да морају да буду праћење убрзано вакцинацијом.

- Сада су потребне те мере тзв. здравствене пропаганде. Без здравствене пропаганде не можете да очекујете велики опсег вакцинације. Мислим да би било добро да статистика у том смислу помогне и да људи буду свесни колика је разлика између невакцинисаних и ревакцинисаних у погледу хоспитализације и у погледу умирања. То је доста важно да би људи схватили колико вакцинисање њих штити пре свега од смртног исхода у ковиду. То је битан ефекат вакцинације да се смањи смртност, а то се види у Израелу - рекао је Белојевић.

Белојевић сматра да је потребна пуна спрега, и да она у потпуности није успоистављена између Кризног штаба и оних који су у жижи догађаја, тј. сви они код којих се окупља највише људе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)