СЛОВЕНАЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ О СРБИЈИ: Док влада у Љубљани тајно преговара са Русима, Београд успео да добије најбоље и од Истока и од Запада!

Танјуг

26. 04. 2021. у 12:52

СЛОВЕНАЧКИ лист "Вечер" објавио је да влада у Љубљани тајно преговара о куповини руских вакцина Спутњик Ве, највероватније због идеолошког размимоилажења с Москвом, док Србија брзо вакцинише своје грађане, па чак и многи Словенци одлазе у Београд да би се вакцинисали.

СЛОВЕНАЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ О СРБИЈИ: Док влада у Љубљани тајно преговара са Русима, Београд успео да добије најбоље и од Истока и од Запада!

Фото Танјуг

Док Словенија, како наводе, делује неодлучно у свом приступу борби са епидемијом корона вируса, Србија брзином светлости спроводи вакцинацију, пише "Вечер" и указује да је све наведено неизбежно и критика словеначке владе, преноси СТА.

У тексту се подсећа да ни Србија, као ни Словенија нема своју производњу вакцина, али подсећа да ће у јуну у Србији почети производња руских вакцина Спутњик Ве.

- Знамо из поузданих извора да је словеначка влада у тајности почела преговоре са руским произвођачима вакцина, али не знамо тачно о чему се преговарало. Прошле недеље је у Љубљани била делегација из Москве, али словеначка влада то крије, највероватније због идеолошких разлога указује се у тексту дневника "Вечер".

Лист подсећа да је председник Србије Александар Вучић поступао веома прагматично и да је Србија захваљујући томе успела да добије најбоље и са истока и са запада и успела да вакцинише скоро 50 процената своје популације, па чак и грађане страних држава од којих већина долази из република бивше заједничке државе СФРЈ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)