ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА МАЈ И ЈУН: Данас уживамо пре временског обрта - ево какве ће температуре бити наредних месеци

Танјуг

24. 04. 2021. у 09:15

У СРБИЈИ јутро хладно, понегде са слабим приземним мразем, а током дана ће бити претежно сунчано осим на југу Србије где ће бити умерено облачно, понегде са слабом краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен, северни.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА МАЈ И ЈУН: Данас уживамо пре временског обрта - ево какве ће температуре бити наредних месеци

Фото: Д. Балшић

Најнижа температура биће од 0 до 6, а највиша од 14 до 18 степени, саопштио је РХМЗ. 

У Београду ће јутро бити хладно уз слаб приземни мраз. У току дана претежно сунчано. Најнижа температура око 5, највиша око 17 степени.

Према изгледима за наредних седам дана, у недељу ујутро хладно, понегде слаб приземни мраз. Током дана претежно сунчано и умерено топло.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

Крајем дана у Војводини наоблачење, током ноћи понегде слаба киша. Затим променљиво облачно, местимично са кишом или локалним пљусковима са грмљавином, у понедељак у северним и брдско-планинским, а од уторка и у осталим крајевима.

Кад је реч о дугорочнијом прогнози и ономе што нас чека у мају и јуну, ствари стоје овако: 

МАЈ 2021: Мало топлији и сувљи мај

Средња минимална температура ваздуха у мају имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.7ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност мајске средње минималне температуре ваздуха од 13.7ºС. Средња максимална температура ваздуха у мају биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.8ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током маја биће око 24.8ºС. Месечна сума падавина током маја биће испод вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 18 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини мајска сума падавина износиће око 43 мм.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

ЈУН 2021: Топлији и мало сувљи јун. Ипак, месечне количине падавина у границама вишегодишњег просека

Средња минимална температура ваздуха у јуну имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.7ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност јунске средње минималне температуре ваздуха од 16.4ºС. Средња максимална температура ваздуха у јуну биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1.4ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јуна биће око 27.8ºС. Месечна сума падавина током јуна биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 5 мм у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини јунска сума падавина износиће око 58 мм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)