ВУЛИН ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ "ТАКОВСКИ УСТАНАК": Министру највише признање Општине Горњи Милановац (ФОТО)

Танјуг

23. 04. 2021. у 19:01

МИНИСТРУ унутрашњих послова Александру Вулину уручена је данас златна медаља "Таковски устанак", највише призање које додељује Општина Горњи Милановац.

ВУЛИН ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ТАКОВСКИ УСТАНАК: Министру највише признање Општине Горњи Милановац (ФОТО)

Фото: МУП

На свечаној седници поводом Дана општине, златна медаља Вулину је додељена за изузетан допринос и резултате у досадашњем раду за Србију и њене грађане.

Одборници и позиције и опозиције Скупштине општине били су једногласно за одлуку да се министру додели највише општинско признање, а на свечаној додели Вулин је рекао да је поносан на признање које је добио, посебно имајући у виду чињеницу да га је добио у "граду који расте у сенци таковског грма и који је породио модерну Србију".

Вулин је оценио да је медаља „Таковски устанак“ награда свим институцијама и вредностима које оне представљају, а чији је део био - Канцеларије за Косово и Метохију, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и данас, Министарства унутрашњих послова.

- Данас, када са мном делите понос што се српска држава обрачунава са организованим криминалом и показује да нема ни виших, ни јачих него што је држава, не могу да не осетим понос што сте наградили сваку од ових институција, користећи мене да испред свих њих добијем ово велико признање, више и веће од мене - рекао је Вулин.

Фото: МУП

 

Како је навео, одлуку о додели признања "Горњи Милановац је донео једногласно и сам, баш као што наша Србија, коју предводи председник Републике Александар Вучић доноси одлуке сама".

- Као што су Милошеви устаници отели своје право да мисле, да својој деци дају имена по дедовима и прадедовима, да говоре својим језиком и то право оставили генерацијама иза, које понекада нису биле достојне те врлине и храбрости, тако се ова наша генерација предвођена Александром Вучићем изборила и отела право да одлучује сама о себи и неће га уступити и дати никоме, никада и нипошто -  навео је министар полиције.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, навео је да грађани Горњег Милановца, као поносни потомци Милошевих устаника, обележавају дан када је заметак модерне српске државе угледао светлост нове будућности.

Ковачевић је рекао и да је претходна година била јако тешка, не само у Горњем Милановцу и Србији, већ у целом свету и да је општина одмах по увођењу ванредног стања обезбедила пакете за најугроженије грађане, пензионере, самохране родитеље.

Изневши планове и пројекте који су планирани за наредну годину, Ковачевић је рекао да ће ова општина значајна средства уложити у образовање, инфраструктуру и побољшање услова живота грађана.

Фото: МУП

 

Златном медаљом „Таковски устанак“ постхумно је награђен и песник Добрица Ерић, а заслужним појединцима и фирмама уручене су сребрне медаље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)