СИ ЂИНПИНГУ БИСТА У БЕОГРАДУ: Покренута иницијатива у знак захвалности народу Кине због доприноса у борби против корона вируса

Танјуг

23. 04. 2021. у 15:29

НОВА комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) саопштили су данас да су покренули иницијативу да Београд добије бисту председника НР Кине Си Ђинпинга и да су тај захтев предали председнику Србије Александру Вучићу.

СИ ЂИНПИНГУ БИСТА У БЕОГРАДУ: Покренута иницијатива у знак захвалности народу Кине због доприноса у борби против корона вируса

Фото Архива

Они су у саопштењу навели и да су писмо са овом иницијативом упутили и Влади Србије и градоначелнику Београда додајући да би се постављањем бисте Си Ђинпингу наша земља на достојан и симболичан начин одужила народу Кине и њиховом лидеру на великој помоћи и доприносу у борби са коронавирусом у Србији.

Те странке сматрају и да би биста председнику НР Кине требало да буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године.

- Разлог наше иницијативе за подизања бисте председнику Кине је та што је ова пријатељска земља од почетка епидемије била уз Србију - наводи се у саопштењу и подсећа да је Кина послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, као и да су из Кине набављене две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани наши грађани.

НКПЈ и СКОЈ оцењују и да већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине, види као своје искрене пријатеље и подсећају да је Кина ставила вето у Савету безбедности Ујединих нација када је НАТО отпочео злочиначку агресију на нашу земље, као и да Кина не признаје лажну државу Косово, саопштено је из НКПЈ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)