ИСТРАЈАН, ПОНОСАН И ХРАБАР- БАШ ТАКАВ ЈЕ НАШ НАРОД! Министар Стефановић положио венац на Споменик Незнаном јунаку поводом Дана Војске Србије

Novosti online

23. 04. 2021. у 10:46

ИЗАСЛАНИК председника Републике и врховног команданта Војске Србије потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић положио је данас венац, уз војне почасти, на Споменик Незнаном јунаку на Авали поводом Дана Војске Србије – 23. априла.

ИСТРАЈАН, ПОНОСАН И ХРАБАР- БАШ ТАКАВ ЈЕ НАШ НАРОД! Министар Стефановић положио венац на Споменик Незнаном јунаку поводом Дана Војске Србије

Фото: Министарство одбране

Министар Стефановић је венац положио у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајора Душка Жарковића, а у спомен-књигу уписао је:

- Истрајан, поносан и храбар. Баш такав је наш народ. Опстао је, упркос бројним искушењима кроз векове, захваљујући несаломивој јачини духа и воље. Српски војник његово је оличење.

Наши бесмртни јунаци, и данас вам одајемо пошту, јер су ваша жртва и херојски подвизи незаменљиви узор јединицама и командама Војске Србије. Оставили сте им у аманет слободну отаџбину. Инспирисани вашим делима и данас часно носе војничку униформу и никада не посустају у борби за безбедну и бољу Србију. Били бисте поносни на њих.

Хероји, вечна вам слава и хвала!

На Цвети 23. априла 1815. године у Такову је подигнут Други српски устанак, који представља историјску  прекретницу у стварању модерне српске државе и војске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)