ЗАКЉУЧАК НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ: До септембра Србија ће имати још једну ковид болницу

Танјуг

22. 04. 2021. у 16:41

ВЛАДА Србије донела је данас закључак о почетку изградње нове ковид болнице у Новом Саду, рекао је данас министар финансија Синиша Мали и навео да ће најкасније до 1. септембра ове године Србија добити нову, трећу ковид болницу.

ЗАКЉУЧАК НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ: До септембра Србија ће имати још једну ковид болницу

Фото: Министарство

Он је у Скупштини Србије, која разматра законе који се односе на трећи пакет економске помоћи грађанима и привреди и о решењима за наплату пореза фриленсерима, рекао да је тај закључка донет на управо завршеној седници Владе Србије.

Навео је да ће капацитет нове ковид болнице у Новом Саду бити 600 кревета и да се у закључку Владе наводи да је овај пројекат, како је и рекао поредседник Александар Вучић, неопходно реализовати у хитном поступку.

"Најкасније до 1. септембра ове године Србија ће имати још једну нову ковид болницу. Сад видите како оно о чему говоримо овде нису празна обећања", рекао је Мали.

Каже да је у предложеном ребалансу буџета за 2021. обезбеђено 4,15 милијарди динара за изградњу ковид болнице у Новом Саду.

"Честитам свима, поготово свим грађанима. Ово ће сигурно допринети још бољој и ефикаснијој борби против корона вируса", рекао је Мали.

Вест о закључку владе о почетку изградње нове ковид болнице у Новом Саду посланици су дочекали аплаузом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)