АЛБАНЦИ МУ ПРЕТУКЛИ СИНА, А САД МУ ТРАЖЕ ХАРАЧ: Исповест Србина од кога захтевају да плати 2.300 евра

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 04. 2021. у 22:03

ДЕЈАНУ Димитријевићу, оцу Луке (19) кога су пре десетак дана претукла тројица Албанаца у Грачаници, косовска полиција и санитарна инспекција писале су чак три казне.

АЛБАНЦИ МУ ПРЕТУКЛИ СИНА, А САД МУ ТРАЖЕ ХАРАЧ: Исповест Србина од кога захтевају да плати 2.300 евра

Архива

Терете га да је наводно организовао протесте грађана и тиме кршио епидемиолошке мере и траже да плати 2.300 евра.

Димитријевић каже да је прва казна била наводно упозоравајућа, а друге две га обавезују да плати високе износе. Он тврди да није био организатор скупова, већ да се народ у Грачаници спонтано окупљао, након пребијања његовог сина.

- Претукли су ми сина, а притом су ми писали и казне. Јер, ето прође девети дан како се грађани и представници невладиног сектора не мире са пребијањем мога сина, али и квалификацијом дела, да је реч о учешћу у тучи, те да је мој син задобио лаке телесне повреде - истиче за наш лист Дејан Димитријевић.

Он наглашава да је суштина протеста грађана да укажу да безбедносна ситуација у Грачаници није добра.

- Лука се опоравља. Неће повреде вечно трајати, али требаће му много више времена да се опорави и психички од страха и стреса који је доживео - додаје Дејан и наглашава да је уложио приговор на казне које су му написане и да очекује одговор надлежних у нади да неће морати да плати наведени 2.300 евра.

ПРОТЕСТИ

ПОСЛЕ вишедневних протеста грађана испред полицијске станице у Грачаници, представници цивилног сектора последња два дана извели су перформансе у центру Грачанице. Првог дана су изложили кутију за прикупљање "прилога за харач", док су у среду рецитацијама пружили подршку претученом младићу. Представници НВО најавили су протесте и наредних дана уз поштовање епидемиолошких мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)