УГРИЗАО САМ СЕСТРУ, ХАЛУЦИНИРАО, МОРАЛИ СУ ДА МЕ ВЕЖУ: Језива исповест доктора Марића - шта је све преживео док се борио против короне

Новости онлајн

21. 04. 2021. у 19:57

ПСИХИЈАТАР и сексолог др Јован Марић причао је о својој борби са корона вирусом. Каже да је био на ивици смрти, али је победио опаку болест у КБЦ "Драгиша Мишовић".

УГРИЗАО САМ СЕСТРУ, ХАЛУЦИНИРАО, МОРАЛИ СУ ДА МЕ ВЕЖУ: Језива исповест доктора Марића - шта је све преживео док се борио против короне

Фото: Принтсцреен/Хепи ТВ

- Од када сам легао у кревет, па наредних седам дана, нисам знао за себе. Имао сам халуцинације. Као, лежим го на неком дугачком столу, а на другом крају неке брадоње једу, пију, певају. А ја вичем. 'Људи шта певате, ја умирем, помозите ми'. Имао сам и неке визије како се налазим на мору у Африци на плажи. И онда ме као зову да идем на лечење, а ја се буним - присетио се др Марић.

Признао је да су медицинске сестре морале да га вежу.

- Ево имам неке флеке по рукама и црвенило јер сам се отимао док сам био у коми па су морали да ме вежу. Моја ћерка ради као психијатар у 'Мишовићу' и она је била све време крај мене. После ми је причала шта сам све радио. Кад сам ишао пре неки дан да снимам плућа седео сам и чекао и кад сам скинуо маску препознале су ме две спремачице, па ми рекле: "Јао докторе, какве смо ми муке имали са вама, ви немате појма. Ви сте нам били најтежи пацијент".

Оне су рекле да је др Марић викао, галамио и псовао их.

- Једну сестру сам угризао, срећом јој нисам одгризао мали прст - наставио је он.

Недуго пошто је био скинут са респиратора, морао је поново да буде прикључен на механичку вентилацију, на још девет дана.

- Тих девет дана су били дани смрти. У коми сам, повремено се будим, имам неке халуцинације и визије. То је конфузија разних доживљаја. Имао сам чудна стања - био сам као у снегу, па идем кроз снег који ме поклапа скроз. Ћерка ми је рекла да сам у коми причао неке сексуалне вицеве, приче, фантазије.

Каже да су лекари мислили да се неће извући због година.

- Мислили су да нећу преживети због мојих година, јер до мене је један лекар од 33 године умро, лево од мене лекар од 40 година такође преминуо. Много тешка болест, чувајте се - апелује др Јован Марић.

(Хепи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)