НА РЕДУ ЈЕ ОВА ГРУПА ГРАЂАНА: Почела имунизација угоститеља, хотелијера, и запослених у козметичким салонима

Танјуг

21. 04. 2021. у 10:21

У ХАЛИ 3 Београдског сајма јутрос је почела организована вакцинација угоститеља, хотелијера, запослених у фризерким и козметичким салонима.

НА РЕДУ ЈЕ ОВА ГРУПА ГРАЂАНА: Почела имунизација угоститеља, хотелијера, и запослених у козметичким салонима

Вакцинација на Сајму

Запослени у угоститељским објектима, хотелски радници, фризери, козметичари, масери свакодневно су у контакту са великим бројем људи и зато је било важно да се и њима олакша и организује вакцинација, како би се заштитили.

Сами су бирали вакцину коју ће примити, од три које су тренутно на располагању, Фајзер, Спутњик В и Синофарм.

Заменик градоначелника Горан Весић каже да у граду активно раде на вакцинацији, и са ПКС и другим субјектима омогућавају да се запослени у одређеним компанијама вакцинишу како би се те фирме брже вратиле нормалном животу и пословању.

 - Угоститељи, хотелски радници, они који раде у фризерским и козметичким салонима су људи који у послу имају контакт са великим бројем људи и желимо да им помогнемо да се заштите - рекао је Весић за Танјуг.

Он је истакао да се град припрема и за "дан после", јер очекује да ћемо се врло брзо вратити нормалном животу.

Весић је рекао и да је Србија, захваљујићи председнику Александру Вучићу постала сигурна земља, коју цео свет тако доживљава, те да то треба искористити како би дошло што више странаца.

 - Ако хоћемо да живимо од странаца, од туризма, морамо да покажемо да су нам хотели, угоститељски обкекти сигурни, да су људи који долазе сигурни. Што више у људи у сектору услуга вакцинишемо, послаћемо бољу поруку, више ће људи доћи у Србији, осим што ћемо се заштити - рекао је Весић.

Перо Тубић, шеф одржавања у хотелу Мериот каже да су хотели тешко прошли кроз кризу изазвану епидемијом, претрпели штету, али да се боре колико могу.

 - Велики број људи долази у хотеле и морамо да се заштитимо, да се предупреде проблеми - рекао је Тубић за Танјуг.

Очекивања од хотелијера, уз успешан процес вакцинације су велика.

 - Видећемо како ће то све да иде, за сада иде у добром правцу. Видећемо у наредним месецима када крене главна туристичка сезона. Резервације имамо, то све иде неким својим темпом, само да се не вратмо тамо где смо били - нада се Тубић.

Сматра да је вакцинација кључна, и драго му је што су и запослени у хотелима дошли на ред, а пријавио се овако, каже, да не би чекао велики ред, с обзиром на здравствене тегобе које је раније имао.

Са њим је сагласна и Сандра Станојевић, менаџер Академије за естетику и козметологију "Пуритy", која истиче да су имунизација и вакцинација у тој бранши до изузетног значаја.

 - У блиском смо контарку са људима са којима радимо и пружамо услуге и зато позивам све људе из бранше да се вакцинишу што пре - рекла је Станојевић и захвалила ПКС.

Вакцину ће данас примити првих 100 пријављених преко Привредне коморе Србије, која заједно са градом организује овај процес, а пријаве трају и даље, путем мејл адресе туризам@пкс.рс и предузетник@пкс.рс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)