МАЈКА ДЕЧАКА КОГА ЈЕ ТРАЖИЛА ЦЕЛА СРБИЈА: "Син није знао да ми објасни зашто су побегли"

Новости онлајн

20. 04. 2021. у 00:23

- ЧУЛИ смо се са девојчицином мамом. Добро је. Кад је отишла од мог сина, шетала се Београдом...

МАЈКА ДЕЧАКА КОГА ЈЕ ТРАЖИЛА ЦЕЛА СРБИЈА: Син није знао да ми објасни зашто су побегли

Фото: Фацебоок

Овако почиње причу Душица Н, мајка дечака Н. Н. (15) кога је од четвртка до недеље тражила цела Србија. Њен син нестао је крајем прошле недеље када је отишао да отпрати на аутобус за Пожаревац девојчицу Т. М. (14) коју је упознао на Инстаграму. Двоје тинејџера заљубило се, а како су дечакови родитељи након његовог проналаска испричали, желели су да буду заједно, даље од свих. Зато су и побегли за Београд.

- Син није знао да ми објасни зашто су заправо отишли, говори како је побегао због ње, јер је желео да буде с њом. Који је њен прави разлог не знам, чули смо да је и раније бежала од куће - прича дечакова мајка.

Дан након проналаска њеног сина, ова жена додаје да је дечак боље него у недељу, да је јео.

- Вратила му се боја на лицу. Наспавао се. Ишли смо у полицијску станицу да да изјаву - објашњава она.

Са девојчицом Т. М. како каже, није се чуо.

- Супруг и ја смо причали са њеном мамом. Чућемо се опет. Жена нам је испричала да је девојчица након што је отишла од мог сина села у аутобус и возила се градом. Шетала се када су је пронашли. Она је од мог сина отишла јер није желела да се пријави полицији и врати кући иако јој је он то предлагао - каже Душица Н.

На питање шта су рекли сину када се вратио кући, онда додаје:

- Све време му причамо да то што је урадио погрешно, да не треба такве ствари да ради. Поготово оне које могу да коштају живота и њега и девојчице са којом је побегао. Ако се питате да ли смо га тукли, нисмо, прича.

Фото: Приватна Архива

Подсетимо, несвакидашња љубавна прича двоје тинејџера који су подигли целу Србију на ноге почела је на друштвеној мрежи Инстаграм, где су се упознали. Након дописивања, одлучили су да се упознају, а пошто живе у различитим местима, он у Лазаревцу, а она у Костолцу, девојчица је дошла код њега.

У четвртак око 14 сати, требало је да се растану. Н. Н. је девојчицу кренуо да испрати до аутобуске станице и врати се кући, међутим уместо тога он је заједно с њом ушао у аутобус и отишао за Београд. Није имао пара, телефон му није био у функцији, те се никоме није јавио. Девојчица је пак код себе имала 20 евра и 1.500 динара.

Према речима дечакове мајке, они су у престоници били од четвртка, где су се возили аутобусима, шетали...

За то време њихове породице су стрепеле. Њихови родитељи до тада се нису познавали, а мука и страх за њихове најмлађе повезали су их. Тако је девојчицина мама за време потраге отишла код дечакових родитеља, те су заједно на све стране покушавали да открију где су им деца.

У потрагу за тинејџерима укључило се много људи који су родитеље обавештавали о тинејџерима које су видели, а који одговарају опису двоје тинејџера. У суботу је тако до њих дошла информација да су дечак и девојчица последњи пут виђени на Карабурми. Међутим, и даље нису лоцирани.

- Мој син је у суботу одлучио да се пријави полицији и врати кући. Није могао више. Међутим, она се томе противила. Рекао јој је да ће се договорити ујутру, а онда је заспао. Било је око један сат после поноћи - прича дечакова мама.

Када се дечак тргао из сна девојчице није било. Отишла је у непознатом правцу, са његовом јакном и за њом се трагало до недеље у 16 сати, када је пронађена.

- Он је њој дао своју јакну да се обуче јер јој је било хладно. Она је све време била у краткој кожној јакни - додаје она.

Њен син пронађен је око четири сата ујутру у ноћи између суботе и недеље код Вуковог споменика. Полиција га је одвезла у станицу, након чега су контактирали с његовим родитељима.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

dule

20.04.2021. 12:53

jadni njegovi roditelji. stvarno zastosu pobegli pa njegovi su ih pustili da spavaju zajedno jednu noc nije ih bilo briga sto je ona maloletnica.nisu zvali policiju anj njene roditelje IZINITE ALI PO MENI TO JE KRIICNO DELO

deda

20.04.2021. 15:21

Šta da objasni, njemu će sada da poraste "ugled" u školi, ispao je "faca" jer je pobegao od kuće i dokazao da ne mora da poštuje one čiji hleb jede, to je "in", šta je sa njegovim "pravom" na bilo šta što što je video u filmovima, takva "zrelost" sa 15 godina...