ПОТРЕСНА ИЗЈАВА ИВАНЕ ИЗ УЖИЦА: Мој тата је два пута имао корону, први пут је кинуо, други пут је умро

Novosti online

19. 04. 2021. у 21:15

ТВИТ једне Иване из Ужица за само неколико сати привукао је велику пажњу на домаћем Твитеру. Девојка је описала трагичну судбину свог оца који је први пут прележао ковид на ногама - да би га вирус када га је добио други пут одвео у гроб.

ПОТРЕСНА ИЗЈАВА ИВАНЕ ИЗ УЖИЦА: Мој тата је два пута имао корону, први пут је кинуо, други пут је умро

Фото П. Милошевић

Девојка је до детаља испричала ток болести свог оца који је, како тврди, био непушач без икаквих здравствених проблема, али је његов организам ослабљен првом вирусном инфекцијом други пут подлегао опаком вирусу.

Исповест кориснице Твитера под надимком @сљивана уз њену дозволу мдији су пренели у целости:

- На дан када се моја мајка вакцинисала, оцу је потврђен ковид. Прележао је лако, и било је да прође два месеца, па да се вакцинише. 25 дана касније добио је много јаче симптоме, поново позитиван тест, 6 дана на кућном лечењу, потом три недеље у болници. Преминуо је у четвртак.

Човек који је одрадио 40 година радног стажа без ичег јачег од кијавице, непушач, виталан, 67 година. Када сам га одвезла у Ковид болницу, расплакала сам се, а момак на пријему се смејао Шта вам је, он је лакши болесник, за час ће кући. Више га никада нисам видела.

Ово не пишем, јер ми требају изјаве саучешћа, имала сам и имам много од свих људи који нас познају, свих дивних људи који су дошли, писали, подржали, у неверици да се ово десило и да таквог човека више нема. Пишем због оних који воде кампању да корона не постоји и не убија. Не дајте да вас заварају. Лично, желим им да умру у најгорим мукама, иако се стидим што нисам боља особа и што тако нешто мислим.

Пишем зато што је мој отац имао најбољу негу, и умро је док га је моја сестра од стрица, медицински радник, држала за руку. И сваку појединост тока његове болести знам. Корона постоји и убија, подмукло, таман кад мислиш да је кренуло на боље.

Напоменула бих да у тренутку смрти он није био ковид позитиван, али су последице које је вирус оставио на његовим, до тада здравим плућима, биле несагледиве. Д димер је био 11.000 у тренутку смрти.

Сваки антикоронаш ће вам рећи хаха, како умро, а није имао корону. Не слушајте их. Пљуните их кад год крену да вам причају своје теорије завере. Мој отац могао је да живи још 20 година, у слози и љубави каквој смо до сада живели. Више га нема. Не дајте да се то деси вашим драгим људима, не подлежите небулозним теоријама завере интернет свезналица.

Он сам био је у дилеми око вакцине, сматрао је да се не зна још довољно, да је њему имунитет јак, не пије лекове, здраво живи, пије разне чајеве итд. Убрзо је променио мишљење, али до вакцине није стигао. На најгори и најтужнији начин смо имали увид и у број оболелих и преминулих, као и стање у капели, где људи немају где с телима.

Тресу ми се руке док ово пишем, и све бих на свету дала да је мој отац жив. Никада овде нисам писала о личним стварима, дешавањима, нити сам иког убеђивала у своје ставове, везано за шта год. Ипак, осећам моралну обавезу да ово напишем, ако ће спасити барем један живот - написала је Ивана.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ela

20.04.2021. 08:04

@DALIBORKA74 - Poštovani , čitam članak i plačem, moj tata je takođe umro od korone pre mesec dana, Svađala sam se sa njim zbog vakcine ,a on je opet imao dileme povodom toga, hoće, neće... I na kraju dobio koronu, umro je u roku od dve nedelje. Primljen je u bolnicu kao lakši slučaj, dva ,tri dana kiseonika i biće u redu, tako je rekao lekar. Ja sam ga odnela u bolnicu, samo nisam znala da ga vidim tada poslednji put. Zato ljudi ni slučajno nemojte pomisliti da ste pošteđeni, jer nikad se nezna ko je od nas sledeći. U momentu se cela moja porodica vakcinisala, i da, ovo nije reklama za vakcinu, već istina.