ДАТУМ КОЈИ СМО СВИ ЧЕКАЛИ: Професор Кочовић изнео нову прогнозу - најавио дан врло важан за ток епидемије у Србији

Новости онлајн

19. 04. 2021. у 20:08

ГРАЂАНИ Србије сваког дана у 15 часова чекају пресек броја заражених, у нади да ће она пасти, и да ћемо се коначно вратити нормалном животу.

ДАТУМ КОЈИ СМО СВИ ЧЕКАЛИ: Професор Кочовић изнео нову прогнозу - најавио дан врло важан за ток епидемије у Србији

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Професор Петар Кочовић, стручњак за информационе технологије, који заједно са својим тимом, месецима уназад даје прогнозе о кретању епидемије на основу прорачуна базираног на Гаусовој кривој, изнео је нову прогнозу у којој се помиње датум који до сада нисмо имали. 

Наиме, у једном од његових последњих прорачуна пише да ће крај трећег таласа бити - 13. јул.

Фото: Принтсцреен

Кочовић и даље стоји до тога да је датум 13. мај дан који ће нам много показати. Тада би требало да се очекује да паднемо на број од 1300 заражених. 

Када је он 1. априла говорио о једном од својих прорачуна, рекао је да је један од својих дијаграма намерно насловио као под-талас 2.

- Под-талас 2 је кренуо 24. јануара и то са 1.317 заражених особа дневно. Процењени крај таласа, према мојим прорачунима, требало би да буде 15. мај. То не значи да тада више неће бити оболелих, већ да ћемо се вратити на бројку од 24. јануара - објаснио је тада Кочовић. 

Данас он  је напоменуо да је тај датум тренутак када ће се осетити пад, док ће још један мањи пад потом уследити од 23. маја до 13. јула, када ће број заражених кренути да пада ниско, што би самим тим значило да је та средина јула период када ћемо коначно моћи да предахнемо.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)