СТИЖЕ НАМ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Биће кише и снега, а ево када ће коначно отоплити

Novosti online

19. 04. 2021. у 17:21

ДО краја недеље релативно хладно уз повремене падавине, а само ће у четвртак на кратко бити топлије, најављује метеоролог Марко Чубрило.

СТИЖЕ НАМ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Биће кише и снега, а ево када ће коначно отоплити

Фото: А. Стевановић

Како каже Чубрило, отопљење за следећи викенд се одлаже барем до пред сам крај месеца, а око 27. априла је могуће и јаче погоршање.

- И ове недеље остаје релативно хладно, где ће данас и сутра бити локалне појаве падавина и снега преко 900 мнв, док у среду треба очекивати мало топлије, али и даље нестабилно време.

Чубрило наводи да четвртак доноси краткотрајно отопљење и на истоку максимуми могу достизати и око + 20 степени Целзијуса, међутим хладан фронт већ у четвртак увече на северозападу доноси кишу и могућу грмљавину, јак северозападни ветар и захлађење.

- У току ноћи ка петку фронт ће захватити и остале делове региона доносећи падавине, северозападни ветар и захлађење тако да ће у петак поново бити релативно хладно, посебно преко 900 мнв где ће бити услова за повремен снег, док ће се над осталим делом региона (осим Јадрана и можда југа Херцеговине) максимуми поново спустити испод +15 степени Целзијуса. Дуваће појачан северозападни ветар.

- Јучерашњи тренд укидања отопљења за долазећи викенд је настављен, а узрок је исти. Антициклон остаје предалеко на северу и у тој позицији његово језгро је западније од нас тако да тада преко нашег дела Европе струји релативно хладан ваздух са севера, док топлији ваздух из северне Африке одлази ка западној Европи.

- За викенд променљиво облачно уз могућу појаву пролазне кише и релативно свеже уз минимуме од +1 до +7 и максимуме до +8 до +14 степени Целзијуса.

Почетком следеће недеље би могло на кракто отоплити, али око 27.04. се већ симулира ново, јаче, погоршање уз кишу, грмљавину и захалађење те би максимуими поново отишли знатно испод просека - најављује Чубрило.

- У овом моменту је јаче отопљење могуће после 29. априла, а хоће ли се и остварити у овом моменту није могуће рећи.

Чубрило најављује мање отопљење у наредним данима, уз повремене падавине али првог, стабилног и топлог, времена најевроватније до пред сам крај месеца неће бити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)