ДОКТОР ВЕТЕРИНЕ ПОСТАО ДОКТОР И ЗА ЛУК И СТРЕЛУ: Стеван Јосиповић, један од на најбољих мајстора стреличарства на Балкану (ФОТО)

В.Митрић

19. 04. 2021. у 13:03

ДР СТЕВАН Јосиповић(49), доктор ветеринарске медицине из Бијељине, за само три године бављења стреличарством освојио је тридесетак медаља, награда и признања на званичним или ревијалним такмичењима у Србији, где је овај спорт у великом успону, посебно у војвођанским градовима.

ДОКТОР ВЕТЕРИНЕ ПОСТАО ДОКТОР И ЗА ЛУК И СТРЕЛУ: Стеван Јосиповић, један од на најбољих мајстора стреличарства на Балкану (ФОТО)

Фото:В.Митрић

Члан је СК „Нови Сад 2002“ из Новог Сада. У „дресу“ ток клуба овај Бијељинац, угледни доктор медицине, београдски студент, прошле године је био шампион Србије у три категорије, а годину дана раније у две категорије. Такмичио се, већ, и на међународној сцени.

Јосиповићев стан красе многе награде, признања и медаље које је освојио на такмичењима од Новог Сада до Суботице, Кикинде, Бечеја, Малог Иђоша, Темерина, Аранђеловца...

То су и силне фотографије и видео записи са такмичења и вежбалишта, где се види како дејствују лук и стрела у рукама овог семберског „Мандушића Вука“. Како је више вежбао, углавном на родитељском имању у оближњем лепом и питомом селу Суво Поље, код Бијељине, тако су се и успеси низали, који годе, не само њему, као љубитељу и шампиону у овом спорту већ и његовој супрузи Снежи, професорки у ОШ „Свети Сава“, њеним родитељима који живе у Ужицу, мајци Стани која му даје логистичку подршку док вежба и синовима Милошу и Стефану, који су, поносни на оца у сваком погледу. Подршка уже и шире породице му је максимална, што је, како каже, битно за сваки успех.

Супруга Снежа, један од најугледнијих просветних радника у Семберији, такође београдски студент, у стопу прати и продржава супруга на сваком такмичењу.

- Ово је, наједноставније речено, класично стреличарење луком и стрелом, а једна од мојих најчешћих дисциплина је она са инстиктивним луком, значи без икаквог нишањења, која није ни једноставна ни лака - каже Јосиповић, наглашавајући да РС нема клубове из овог све популарнијег спорта. Моја мете су, поред осталог, животиње у природној величини и концентрични кругови. Вежбам редовно, како бих био успешнији у што више дисциплина. Волим овај спорт, уживам у њему и драго ми је што су га заволели и моји најмилији и најдражи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)