ВУЧИЋ ЈЕ СИНОЋ САОПШТИО НАЈВЕЋУ ЗДРАВСТВЕНУ ВЕСТ У ОВОМ ВЕКУ: Кисић Тепавчевић - Наша земља је спремна и способна, а Торлак је наше благо

Новости онлајн

18. 04. 2021. у 22:40

МИНИСТАРКА за рад Дарија Кисић Тепавчевић истакла је вечерас у емисји "Хит Твит" на телевизији Пинк да је вест о производњи четворовалентне вакцине у Србији највећа у овом веку.

ВУЧИЋ ЈЕ СИНОЋ САОПШТИО НАЈВЕЋУ ЗДРАВСТВЕНУ ВЕСТ У ОВОМ ВЕКУ: Кисић Тепавчевић - Наша земља је спремна и способна, а Торлак је наше благо

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Када су упитању вакцине против Ковида 19 у провј фази радимо паковање, етикетирање и пуњење бочица. Када је у питању производња вакцина то је осетљив процес. Потребна је специјална технологијане може да се ради било где - рекла је Кисић.

- Почињемо са новим технологијама. Производићемо четвотовалентну вакцину против грипа. Ово је највећа здравстеван вест у овом веку. Као што је председник Вучић рекао, снага државе ће се мерити у томе. Наша земља је спремна и способна да произведе вакцину, а то значи да ће нам нација бити здрава и да смо спремни да одговоримо на све изазове. 

Како каже, Торлак је благо Србије. 

- Ми имамо наше благо када је реч о здравству, а то је Торлак. 1962. године смо ми почели производњу вакцина против грипа, и она је трајала до 2004. године. После тога се није улагало у Тортлак, све до 2014. године - рекла је Кисић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Beograđanin

19.04.2021. 06:31

Bravo, bravo, bravo predsedniče! Nobelova nagrada za medicinu Aleksandru Vučiću! Pobedio je koronu, pobediće grip -gde će nam biti kraj? A kada se završi stvar sa Kosmetom -Nobelovu nagradu za mir predsedniku! Biće prvi u istoriji nagrade koji će dobiti dva Nobela- za medicinu i za mir - blago Srbiji i šire. Ura, ura, ura, ura?