МАЛУ МИУ ДАНАС ПОНОВО ОПЕРИШУ: Мајка оболеле девојчице апелује из болнице на добре људе да помогну око трошкова хоспитализације

З. РАШИЋ

19. 04. 2021. у 09:22

МИА Жикић (5) из Параћина, девојчица тешко оболела од сколиозе кичме, због чега никада није самостално стала на ноге нити проходала, данас ће поново бити оперисана у једној турској клиници.

МАЛУ МИУ ДАНАС ПОНОВО ОПЕРИШУ: Мајка оболеле девојчице апелује из болнице на добре људе да помогну око трошкова хоспитализације

Миа са старијом сестром и мајком раније у породичном дому / Фото Приватна архива

Дете се већ месец дана налази са мајком у тој болници, у којој је половином марта хитно оперисана због последица ковида које су јој угрожавале живот, а њена мајка Милена упутила је апел на друштвеним мрежама тражећи помоћ од хуманих људи да помогну породици у плаћању нове операције и досадашњег лечења.

Мии се након прележаног ковида појавила циста дуж кичме, због чега ју је мајка пре времена одвела на контролу, а како су лекари утврдили почетак сепсе, морали су хируршки да уклоне не само цисту, већ и имплант који су јој уградили прошле године јер јој је бактеријска инфекција угрозила живот.

- Нова операција враћања импланта, халотракција и месец дана лежања у болници коштаће нас око 60.000 евра. Молим зато све добре људе који су у могућности да нас подрже у нашој борби - апеловала је мајка на "Фејсбуку".

Подсетимо, због великог степена закривљености кичменог стуба ова умилна девојчица од рођења није могла да се физички развија попут здраве деце. Руке је једва покретала, није могла самостално ни да седи, па је са непуних годину дана упућена на Клинику за рехабилитацију у Београду.

Дугорочније решење нудила је једино једна позната клиника у Истанбулу у Турској. За ту прву операцију, изведену прошле јесени, у хуманитарној акцији прикупљена су средства и Миа је оперисана.

- После последње операције Миа на глави носи такозвану халотракцију - метални обруч са теговима који јој издужују кичмени стуб и не дозвољавају да се он поново искриви и врати у старо стање. Како јој се здравствено стање стабилизовало и опоравила се од зачетка сепсе, новом операцијом имплант сад треба да се врати - објаснила је мајка Милена.

Миа је, иначе, јуче у болници обележила свој пети рођендан.

ПОМОЋ ПУТЕМ СМС И РАЧУНА

ДА би се што пре сакупио новац за нову операцију, најједноставније је уписати 608 и послати СМС на 3030. За слање СМС поруке из Швајцарске треба уписати: хуман608 и послати СМС на 455. Могућа је и уплата платним картицама путем линка Е-донирај и са пејпал-налога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)