ЗИМА У АПРИЛУ СЕ НАСТАВЉА: Рано је да мислимо о 1. мају - променљиво време у данима пред нама

Новости онлајн

18. 04. 2021. у 21:14

ПРОДУЖЕНОЈ зими у априлу, јутарњем мразу и провејавању снега у низијама је одзвонило, али пролеће нам се тек полако и стидљиво прикрада. Право, сунчано време без кише, још није у најави, а тешко је прогнозирати и какво нас време очекује за 1. мај каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

ЗИМА У АПРИЛУ СЕ НАСТАВЉА: Рано је да мислимо о 1. мају - променљиво време у данима пред нама

Фото: Д. Балшић

- Почетком седмице се наставља променљиво врмеме, што значи да ће бити повремено кише и пљускова, али и сунчаних периода. Дакле, биће нешто топлије. Сута и прекосутра нас очекује температура од око 10 степени - казао је Ђурић.

Тек у среду и четвртак можемо да очекујемо побољшање времена, али још ће бити сувише рано за одлагање кишобрана.

- У среду и четвртак коначно више сунца, темпетатуре у складу с календаром, до 20 степени. Међутим, у четвртак увече стиже ново наоблачење са кишом, па од петка и суботе следи мање захлађнење. То неће бити оне јесење ниске температуре, већ, ипак, пролећне, а пад ће бити од 5 до 7 степени - објашњава метеоролог.

И ту није крај преокретима. Нема стабилизације времена на видику ни од идућег понедељка. Ипак, неће бити хладно као протеклог викенда, температуре ће бити пролећне, али биће фришко и нестабилно.

- Још је све под знаком питања за 1. мај - истиче Ђурић.

И тако ћемо из кишног априла закорачити у мај и јун, који су, иначе, уобичајени месеци са највећом количином падавина. То су топли месеци, али падавине су пљусковите. То су они дани када нам се у току једног поподнева поплаве улице, а сутрадан као да ништа од тога није било.

- То је време као на Малдивима. Тамо имате летње кишне дане и то је топлији део године. А зима им је хладнији део године, са температурама од око 25 степени - прича Ђурић.

Опис времена за мај и јун, наравно, није прогноза, већ нешто што се понавља из године у годину. Нажалост, то значи и поплаве, које су последњих година чини се, све учесталије.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)