ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВУЧИТРН: Тамара и њена екипа су у полицијској станици задржани три сата

Срна

18. 04. 2021. у 18:58

ТАМАРА Грујић, новинарка серијала "Са Тамаром у акцији", првобитно је демантовала натписе да је данас приведена на територији Косова и Метохије, да би потом ипак признала да је њена екипа тамо доживела непријатност. Овим поводом огласио се и председник привременог органа општине Вучитрн, Милан Костић, те потврдио да је Тамара три сата провела у полицији.

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВУЧИТРН: Тамара и њена екипа су у полицијској станици задржани три сата

Фото: Принтскрин

Костић каже да се Грујићева са екипом вратила у Прилужје и наставила са снимањем прилога о социјално угроженим српским продицама на Косову и Метохији.

- Тамара је пуштена након интервенције директора Кацеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петра Петковића - рекао је Костић.

Он је навео да је Грујићева са екипом приведена у Полицијску станицу у Вучитрну око 11 часова.

- Привели су их током снимања Војиновића моста по којем је Вучитрн познат - рекао је Костић.

- Имали смо мању непријатност, али је важно да је сада све у реду и да можемо да наставимо да снимамо наше емисије - саопштила је касније Тамара.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је раније да је о безразложном хапшењу Тамаре и њене екипе обавијестио све релевантне међународне представнике у покрајини.

Он је навео да Грујићева у сарадњи са Канцеларијом реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Косову и Метохији, те да је у склопу тих активности данас жељела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Каљају када је приведена.

- Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника - истакао је Петковић.

Он указује да је очигледно да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у јужној покрајини и да са тим циљем неће презати ни од примјене оваквих метода застрашивања.

- Недопустиво је да медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао - навео је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)