КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Новинарка Тамара Грујић пуштена на слободу

Танјуг

18. 04. 2021. у 18:13

ПРИПАДНИЦИ полиције на Косову привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић, која у јужној српској покрајини реализује епизоде за емисију "С Тамаром у акцији", а она је после неколико сати пуштена на слободу, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Новинарка Тамара Грујић пуштена на слободу

Фото промо

Директор Канцеларије Петар Петковић казао је да је Грујићеву и чланове њеног тима полиција неколико сати држала у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије.

Истиче да Грујић у сарадњи са Канцеларијом за КиМ реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на КиМ.

У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Каљају, међутим, полиција их је том приликом привела.

- Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије којима власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника - навео је Петковић.

Наглашава да очигледно у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене таквих метода застрашивања.

- О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свих медијских удружења - истакао је Петковић.

Наводи да је недопустиво да медијски радници буду мете било чије политике и додаје да је неопходно да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)