ПЕТКОВИЋ: Водитељка Тамара Грујић ухапшена на Косову - њу и тим емисије већ неколико сати држе у станици

Новости онлајн

18. 04. 2021. у 17:17

ТАМАРА Грујић, новинарка серијала "Са Тамаром у акцији", ухапшена је са члановима екипе у Вучитрну,сазнају "Новости".

ПЕТКОВИЋ: Водитељка Тамара Грујић ухапшена на Косову - њу и тим емисије већ неколико сати држе у станици

Фото Танјуг

Наиме, припадници полиције на Косову привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић.

Тамару и чланове њеног тима полиција већ неколико сати држи у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за  потребе емисије, каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Тамара у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Косову и Метохији. У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Каљају. Међутим, полиција их је том приликом привела.

Ови поводом огласио се и директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

- Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника. Очигледно је да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у нашој јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене оваквих метода застрашивања - наводи Петковић.

- Захтевам да Тамара и њене колеге без одлагања буду пуштени на слободу и да им се омогућу да несметано раде свој племенити посао. О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свим медијских удружења. Недопустиво је да медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао - закључује у саопштењу Петар Петковић.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)