ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ЗАХЛАЂЕЊЕ И У МАЈУ: Од понедељка до 20 степени, а онда пад температуре - открива и какво нас лето чека

Novosti online

18. 04. 2021. у 10:02

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић истакао је за ТВ Пинк како ће време до краја априла бити доста променљиво, али да нас већ од следеће недеље очекује пораст температура.

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ЗАХЛАЂЕЊЕ И У МАЈУ: Од понедељка до 20 степени, а онда пад температуре - открива и какво нас лето чека

Фото: Depositphotos

Ђурић каже да ћемо од понедељка имати температуре до 20 степени, али и да нас затим чека мање захлађење почетком маја.

Температуре одговарају вредностима за новемебар месец, крећу се између 2 и 8 степени. Коначно јутрос нема мраза. Овај април ће бити доста променљив, као што је започео, тако ће се и завршити. Већ смо ушли у топлији део године, колико год делује да није тако, тако да ће темепратуре већ следеће недеље бити у складу с календаром, па ћемо имати до 20 степени. Затим ће бити мало захлађење, али не као ово данас - прича Ђурић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

На питање шта се догодило с временом, па је април ове године толико хладан да смо чак имали и снег, Ђурић истиће да то није први случај, а затим је подсетио и како су снежне падавине захватиле Београд 1996. и 1997. године. Такође, напоменуо је и да је било случајева када је у априлу температура ишла чак до 30 степени, као што је то био случај 2018. године.

Ово је уобичајено. Видимо да је снег у априлу у Београду падао 1996. године и 1997. године. Прошло је 20 година и више, па је пао снег. Исто тако април зна да покаже и своје лепе стране, било је и ситуација када су температуре у априлу биле и до 30 степени 2018. године - каже Ђурић.

ДА ЛИ НАС ЧЕКА КИШОВИТО ЛЕТО?

Када је реч о прогнозама за лето, Ђурић истиче да ће тада бити топло време, али без тропских температура.

(Пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)