ЛОНЧАР СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СТУДЕНТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА: "Млади разумеју значај вакцинисања, 2/3 студената за вакцинацију"

Новости онлајн

17. 04. 2021. у 17:10

МИНИСТАР здравља у Влади републике Србије др Златибор Лончар састао се данас са представницима више од десет студентских организација из целе земље.

ЛОНЧАР СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СТУДЕНТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА: Млади разумеју значај вакцинисања, 2/3 студената за вакцинацију

Фото: Новости

Током разговора са студентима, министар Лончар је, заједно са др Срђом Јанковићем, имунологом из УДК Тиршова и Павлом Зелићем из Агенције за лекове, истакао значај имунизације младих људи у земљи, и подвукао да је из дана у дан све већи обухват вакцинисања међу студентима.

- Радује нас што се број вакцинисаних међу студентском популацијом и у домовима повећава свакодневно, и што се повећава број студената који желе да приме вакцину.

Око две трећине студената је изразило жељу да прими вакцину, а са осталима, са онима који се колебају, који имају недоумице, желимо да разговарамо, да им пружимо стручне, научно утемељене одговоре и доказе, о свим питањима - рекао је министар.

Представник Студентског парламента Медицинског факултета у Београду Александар Ђурић истакао је значај разговора са министром и представницима здравствених установа, јер се тиме најлакше могу отклонити све евентуалне недоумице студената око вакцинације. Нагласио је и да се студенти тренутно могу вакцинисати на Студентској поликлиници, у студентским домовима на Карабурми и у Студентском граду, или пријавом на порталу е-управе. Поједини студенти су вакцинисани и у местима из којих долазе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)