ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО СА ПАСУЉАНСКИХ ЛИВАДА: Честитам свим припадницима Војске и полиције, велико хвала!

Novosti online

17. 04. 2021. у 13:36

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се јавности после војне вежбе "Одговор 2021" на Пасуљанским ливада. На полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" данас се одржава Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем "Одговор 2021". Вежби су присуствовали председник Србије и врховни командант Војске Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО СА ПАСУЉАНСКИХ ЛИВАДА: Честитам свим припадницима Војске и полиције, велико хвала!

Фото: Инстаграм

- Потребно је још улагања и биће их. Војска и полиција морају да буду снажнији, припадници морају да имају боље услове за живот и поносан сам што је Ана прекјуче уручила кључеве за 584 припадника Војске и њихове породице, готово 2.000 људи само у Новом Саду добило је кров над главом под најповољнијим условима. Даљим улагањима у Војску и полицију можемо да одвратимо сваког агресора. Честитам свим припадницима војске и полиције на успешној вежби, велико хвала, показали смо да смо увек спремни и способни да на сваки начин одбранимо своју земљу - рекао је Вучић.

НЕ ОЧЕКУЈЕМ ПРИТИСКЕ У БРИСЕЛУ

У Брисел ћу да идем два пута. Надам се да ће наставак дијалога са Приштином бити у мају и јуну - рекао је председник.

На питање о пријави неизручивања Радете и Јојића председник је рекао да они раде свој посао и обећао им да ће лично да се појави на тој седници Савета безбедности. Добиће одговор са највишег места у Србији, какав заслужују. Ове људе не гоне због ратног злочина,  већ због непоштовања суда. Какво је то поверење у Србију, када нећете да нам дате да им судимо. Пет људи је испунило услове да буду пуштени за извршење казне у Србији, али нам не дају ни одговоре - рекао је Вучић.

ЕКОЛОШКИ ПРОТЕСТИ ГОВОРЕ О СРБИЈИ

- Ово много лепо говори о Србији. До пре 5-6 година нико није размишљао о екологији. То значи да су нам се приоритети променили. Србија је неповратно напредовала. Нећемо да бежимо од одговора, наравно да има политизације у целој причи. Али Влада зато мора да ради вредно и пружи прави одговор, како би показала људима шта све ради да би заштитила људе од нечистог ваздуха.

У Европи има 24 хиљаде мини хидроелектрана, а у Србији свега 90. Неки из Европе финансирају покрете против ходроелектрана, па што их ви не угасите. А од нас ће да траже да их угасимо. А од чега ћемо струју да имамо - упитао је Вучић и поручио да тај филм неће да гледају.

А што се тиче борбе за бољи ваздух у то ћемо да улажемо.

НИСАМ ВИДЕО МАПЕ

Када је реч о потврди Едија Раме да постоји мапа са променом граница Западног Балкана, председник каже да није видео мапе, а да је "разочаран потпуном интелектуалном демобилисаношћу наше интелектуалне елите и офрље оценама нечега што нико није видео."

- Нећу да скачем некоме по глави, а да ништа нисам видео - каже председник.

Додаје да постоји армија људи која је задужена за то да, када би Срби могли нешто да добију, туку као по панциру да растуре све.

- То је ваљда борба за кликове. Све што је против нас ми смо у стању да хвалимо - каже Вучић.

Када је реч о исељењу Гојка Лаловића, председник каже да о случају не зна ништа, а да је закон донет у јулу 2012. године.

- Донела га је претходна власт, али невезано за то, све је рађено по закону. Разговарао сам и са Аном да примимо породицу Лаловић, нађемо им смештај и видимо како да им помогнемо. У Америци оваквих случајева има на десетине хиљада сваког дана. Ово говори добро о нама, и по овоме се види да смо остали људи. Гледаћемо да помогнемо породици како год можемо - каже председник.

Вучић је за крај поручио да је поносан на нашу војску, а да ће Србија наставити напред.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)