МАЈКА МИЛИЦЕ РАКИЋ БОЛЕСНА: Отац редовно обилази гроб настрадале девојчице на ком су уклесане потресне речи

Novosti online

17. 04. 2021. у 10:16

МИЛИЦА Ракић, трогодишња девојчица је 17. априла 1999. године у 21: 45 увече била на ноши у купатилу. Мајка ју је оставила само на трен како би јој спремила кревет, а онда се чула јака детонација.

МАЈКА МИЛИЦЕ РАКИЋ БОЛЕСНА: Отац редовно обилази гроб настрадале девојчице на ком су уклесане потресне речи

Фото: Танјуг

Заувек су је, уместо маме, успавале бомбе. Да је жива, данас би имала 25 година. 

Бол је неизмерна и после толико година, а томе сведоче и рупе од гелера које су остале на згради куће у којој је страдала, које родитељи не дирају, већ тамо стоје као неми подсетник на страшни злочин.

На гробу настрадале девојчице постављен је споменик од бордо мермера. Једна мештанка Батајнице редовно одржава гроб, с обзиром на то да познаје родитеље Милице Ракић.

Долази Жарко, њен тата, редовно на њен гроб. Увек је обучен у црно. Мајка не долази тако често јер је болесна. Жарко страдалој мезимици и после 22 године доноси свеже цвеће - прича она, показујући споменик.

Фото: Танјуг

На њему се налазе две слике овог малог анђела, а на полеђини је урезан потресан текст, који почиње са две болне речи "Мојој мрвици".

 "Мојој мрвици. Знаш мрво моја, кад видим твоје другаре пустош ми у души влада! Опрости ми због тога. Реци ми мрвице моја, како то Богу понестају анђели? Знам да си због тога отишла, али како када си и анђео била и овде! Реци ми анђеле мој мали, где да идем, где да те тражим..."

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

stari doktor

17.04.2021. 11:01

Nikada NATOu ne smemo zaboraviti zlo koje su nam naneli. Mi smo stari evropski narod sa hiljadugodišnjom istorijom ( i više), a ne kao potomci vagabunda koji su se zbog carine na začine pobunili i osnovai državu u čijim je temeljima 50.000.000 ubijenih Indijanaca, starosedeoca kontinenta, i desetine hiljada crnih robova koji su umrli rintajući za potomke tih vagabundusa. KOgod pomisli na učinjenu nam nepravdu koja do neba vapije za osvetom, samo mu treba pokazati sliku groba male Miice, koju i dan danas oplakujemo svi koji se zovemo Srbima, kao paradihmu patnje i zla koje su nam ti zlikovci naneli. A Clintona sa njegovom vešticom i Blaira i ostale pedintere u NATO rukovodstvu na čelu sa kvazi-socijalistom Solanom osuditi na smrt.