НИШТА ОД РОШТИЉАЊА ЗА ПРВИ МАЈ? Познати метеоролог открио какво нас време очекује за празнике

Novosti online

17. 04. 2021. у 09:14

НАКОН јучерашњег кратког предаха, данас нам стиже ново наоблачење, каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

НИШТА ОД РОШТИЉАЊА ЗА ПРВИ МАЈ? Познати метеоролог открио какво нас време очекује за празнике

Фото: А. Стевановић

- Циклон доноси нови облачни систем, тако да киша која је већ захватила југ Србије, а понегде је прешла и у суснежицу, шириће се током дана даље ка северу – каже Ђурић.

До поподнева ће, дакле, киша стићи до Београда, а до касних вечерњих часова и до севера Војводине.

Ђурић додаје да ће се још током викенда задржати релативно хладно време, а и током наредне недеље можемо очекивати кишу и температуре испод просека – од осам до 14 степени.

- Максимална просечна температура за ово доба године је између 16 и 20 степени, дакле, имаћемо за око десет степени нижу температуру од просека. Током следеће седмице очекује се постепени пораст температура, па би могле да достигну вредности од 15 до 19 степени, али потпуна стабилизација времена се не очекује – каже метеоролог за Пинк.

И даље ће, додаје, бити услова за краткотрајну кишу или пљускове са грмљавином. Једино ће среда бити потпуно сунчана.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

Када је реч о новим снежним падавинама, метеоролог каже да се он наредних дана може очекивати само у планинским пределима, попут Копаоника, где и сада има око 80 цм снежног покривача. У нижим пределима очекује се само киша, евентуално овог јутра на истоку земље може понегде бити суснежице.

ВРЕМЕ ЗА ПРАЗНИКЕ

Будући да се током наредне недеље очекује пораст температуре, за Први мај и Ускрс могу се очекивати праве пролећне температуре, каже метеоролог.

- Температуре ће се кретати око 20 степени, али ће време и даље остати нестабилно. Ово значи да ће, и поред побољшања, остати услови за падавине. У сваком случају, време за празнике ће бити боље него сада – каже Ђурић.

Потпуна стабилизација времена не очекује се, каже, барем 7-10 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)