ЧУВАРИ СРПСКОГ НЕБА У АКЦИЈИ: Војска Србије спремна за вежву "Одговор 2021" (ВИДЕО)

Новости онлајн

16. 04. 2021. у 17:20

НА полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" сутра ће бити одржана Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем "Одговор 2021", којој ће присуствовати председник Александар Вучић.

ЧУВАРИ СРПСКОГ НЕБА У АКЦИЈИ: Војска Србије спремна за вежву Одговор 2021 (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Фацебоок

Све јединице Војске Србије спремне за сутрашњу вежбу „Одговор 2021“ на којој ће приказати обученост и савремено наоружање којим су опремљене.

- Чувари нашег неба, храбри припадници РВ и ПВО су, као и увек, на висини задатка. Неустрашиви припадници наше копнене војске увек спремни, на првој линији. Све јединице Војске Србије спремне за сутрашњу вежбу „Одговор 2021“ на којој ће приказати обученост и савремено наоружање којим су опремљене. Ми смо увек ту, уз свој народ! Служимо Србији! - нависао је уз видео из пилотске кабине министар одбране Небојша Стефановић. 

Јуче је одржана и генерална проба вежбе.

На полигону "Орешац" приказана је способност специјалних јединица војске и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације, док су на "Пасуљанским ливадама" су јединице Копнене војске, РВ и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а приказале поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовале су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране а јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе сутра ће више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на два полигона приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)