НАПРЕД ТОРЛАК, НАПРЕД СРБИЈА! Вучић саопштио сјајне вести - креће производња четвороловалентне вакцине за грип (ВИДЕО)

Novosti online

16. 04. 2021. у 14:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима Србије и саопштио сјајне вести.

НАПРЕД ТОРЛАК, НАПРЕД СРБИЈА! Вучић саопштио сјајне вести - креће производња четвороловалентне вакцине за грип (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

- Драги народе, заједно са председницом Владе Аном Брнабић, многим министрима, али и са свим стручним људима у области фармације и медицине донели смо неколико важних одлука.

Како је рекао, држава ће да уложи 18 милиона евра у капацитете за пуњење и паковање вакцина, за грип, тетанус, дифтерију и вакцине против ковида 19.

- За наш торлак још 20 милиона евра, за уређење просторија и обнову фасада, уредићемо и паркове и приступне путеве. Од торлака хоћемо да направимо једну од најбољих фабрика вакцина у целој Европи - навео је председник.

Председник је саопштио и велике новости.

- Оно што је најрадоснија вест је да од данас покрећемо поступак, радимо бизнис план, и улазимо у процес производње четвороловалентне вакцине за грип.

Председник је навео да верује да ће овај поступак бити готов за неколико месеци.

- Велике новости. Напред Торлак, напред Србија!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (39)

Milica

16.04.2021. 16:59

Srbija je zemlja vrhunskih medicinskih i farmaceutskih strucnjaka, koji ce svoje znanje i sposobnosti moci da iskoriste na nasem najznacajnijem institutu za viruse i serume Torlak. Proizvodnja vakcina protiv korona virusa je sjajna vest ne samo za nasu zemlju vec i citav region koji muku muci sa nabavkom vakcina.