ЦЕНА ПЦР ТЕСТА ЗА СТРАНЦЕ БИЋЕ СМАЊЕНА: Усвојена иницијатива Привредне коморе Србије

Novosti online

16. 04. 2021. у 12:06

НА данашњој седници Кризног штаба усвојена је иницијатива Удружења за туризам Привредне коморе Србије да се смањи висина накнаде за ПЦР тестирање страних држављана који у Републику Србију долазе из туристичких разлога, што ће, према оцени секретара тог удружења, Тијане Маљковић, допринети повећању броја долазака страних туриста за време предстојећих ускршњих празника и најављених група гостију из арапских земаља током пролећа.

ЦЕНА ПЦР ТЕСТА ЗА СТРАНЦЕ БИЋЕ СМАЊЕНА: Усвојена иницијатива Привредне коморе Србије

Фото: АП

Представници Групације туристичких агенција и Групације хотела Србије указали су на велико интересовање туриста за долазак у Републику Србију из Бахреина, након посете њихове делегације нашој земљи, као и осталих арапских земаља, посебно по завршетку рамазанског поста, половином маја.

ПЦР за стране држављане у нашој земљи износи 18.000 динара.

Туристички посленици указивали су да износ ПЦР теста дестимулише долазак страних туриста у Србију, којима је за повратак у своје матичне земље неопходно тестирање у нашој земљи.

- Смањењем трошкова тестирања у Републици Србији за стране туристе пружена је додатна подршка сектору туризма и ова одлука омогућиће да и у овим ванредним условима пословања условљеним пандемијом коронавируса, наша земља остане конкурента туристичка дестинација - истиче Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)