ЕКОЛОГИЈА ДОШЛА НА РЕД: Министарству животне средине додатне паре из буџета

Ј. Су.

16. 04. 2021. у 13:43

ПРЕДЛОЖЕНИМ изменама Закона о буџету за 2021. годину, ресор екологије би могао да буде богатији за четири милијарде динара.

ЕКОЛОГИЈА ДОШЛА НА РЕД: Министарству животне средине додатне паре из буџета

Фото Н. Живановић

Ову годину обележиће највећа улагања до сад у животну средину.Предлог измена и допуна Закона о буџету за 2021, упућен је у скупштинску процедуру. Ако посланици усвоје овај акт, Министарство заштите животне средине располагаће са 12,3 милијарде динара за ову годину.

Како је рекла министарка животне средине Ирена Вујовић, са увећаним буџетом имаћемо још више средстава на располагању из којих ћемо решавати еколошке проблеме у Србији.

- Држава ће наставити да финансира пројекте којима је циљ смањење аерозагађења - казала је Вујовић. - Позивам локалне самоуправе да прате наше конкурсе и искористе подршку коју ћемо им дати. Помагаћемо градовима и општинама да санирају дивље депоније на својим територијама. Већ смо спровели јавни позив којим смо их позвали да мапирају све локације на којима се недозвољено одлаже отпад.

Министарка је рекла да је буџет увећан како би била доступна средства за покретање капиталних пројеката, као што је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у 28 локалних самоуправa, али и за комплетну замену котлова у градској топлани у Крагујевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)