СРПСКА АРМИЈА МОЋНО ГАЗИ: Све спремно за завршни дан вежбе "Одговор 2021" (ВИДЕО)

Novosti online

15. 04. 2021. у 19:06

ГЕНЕРАЛНА проба завршнице Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“ одржана је данас на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“.

СРПСКА АРМИЈА МОЋНО ГАЗИ: Све спремно за завршни дан вежбе Одговор 2021 (ВИДЕО)

Фото: Министарство одбране

Генералној проби присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На полигону “Орешац“ данас је приказана способност специјалних јединица Војске Србије и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације.

На „Пасуљанским ливадама“ јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад. Дејствовала је ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране. Јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе у суботу 17. априла, више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“, приказаће део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)