БРНАБИЋ УРУЧИЛА КЉУЧЕВЕ СТАНОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА ВЕЗБЕДНОСТИ: Србија показује захвалност и бригу о грађанима

З. ГРУМИЋ

15. 04. 2021. у 18:40

КЉУЧЕВЕ новоизграђених станова на новосадском насељу Југовићеву, који се граде у седам градова у оквиру великог државног пројекта стамбеног збрињавања припадника служби безбедности, уручила је данас њиховим власницима председница Владе Србије Ана Брнабић, истичући да тиме држава на конкретан начин показује захвалност и бригу о својим грађанима.

БРНАБИЋ УРУЧИЛА КЉУЧЕВЕ СТАНОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА ВЕЗБЕДНОСТИ: Србија показује захвалност и бригу о грађанима

Фото: Н. Кларић

У присуству министра унутрашњих послова Александра Вулина, министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, премијерка је подсетила да је изградњу више од 20.000 јефтиних станова за војску, полицију и остале службе безбедности покренуо председник Александар Вучић крајем 2018. године.

- Завршили смо прву А фазу у Врању, данас дајемо прве кључеве станова у Новом Саду а до краја маја уручићемо их и у Краљеву и Крагујевцу.

Подсетивши да се у оквиру прве фазе тог пројекта у Новом Саду гради укупно око 2.000 станова, Ана Брнабић је најавила да ће тај град бити први у којем ће се градити додатни контигент таквих станова, у склопу друге фазе.

Министар Вулин је поручио да држава овим чином каже велико хвала онима који своје животе посвећују грађанима Србије и њиховој безбедности.

Фото: Н. Кларић

- Припадници служби безбедности постају део бољег живота, једне поносне Србије која се више не одриче својих војника и полицајаца. Која уместо да их изручује и продаје, учиниће све да њихов живот буде бољи.

Министарка Кисић Тепавчевић је подсетила да су одговарајућим изменама закона и припадници бораца, породица палих бораца, ратних војних инвалида и мирнодопских војних инвалида стекли право да конкуришу за куповину тих станова, по повољним условима.

А градоначелник Вучевић је нагласио да ће Југовићево ускоро бити ново, модерно и безбедно насеље, повезано булеварима, које ће имати нову школу, обданиште и највећи атлетски центар у Србији.

- Град је у комунално и друго опремање овог локалитета инвестирао 1,5 милијарди динара.

Међу првих 14 станара којима су уручени кључеви и који се у наредним данима усељавају у нове станове на Југовићеву је и Горан Самарџић, припадник Службе обезбеђења при Министарству правде, који је купио једноипособан стан од 40 квадрата. - Мојој породици ово много значи. Услови су веома повољни, тако да смо успели. Не верујем да бисмо икад купили стан, онако редовно на тржишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)