ПО ВАКЦИНУ У ТРЖНИ ЦЕНТАР: Весић саопштио најновију информацију у вези са имунизацијом Београђана

Novosti online

15. 04. 2021. у 15:23

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић одржао је данас састанак са представницима тржних центара и рекао да је договорено да од следеће седмице буду формирани мобилни пунктови за вакцинацију у тим објектима.

ПО ВАКЦИНУ У ТРЖНИ ЦЕНТАР: Весић саопштио најновију информацију у вези са имунизацијом Београђана

Фото Д. Миловановић

Он је рекао да је важно што су ови објекти поново почели да раде јер запошљавају велики број људи, као и то да се на тај начин обавља висока стопа промета од које се плаћа ПДВ, а тако и држава приходује.

Фото: Беоинфо

 

– Са представницима тржних центара и Градског завода за јавно здравље смо разговарали о организацији посебне акције вакцинације у тржним центрима. На разговору је утврђено да је већина запослених вакцинисана и веома смо задовољни због тога. Договор је да од следеће недеље направимо мобилне пунктове у тржним центрима. Ти пунктови ће бити стационирани по неколико дана, а посетиоци и сурађани који живе у њиховој близини ће моћи и да се вакцинишу. Хигијена је на високом нивоу, поштују се све епидемиолошке мере и убацује се свеж ваздух кроз адекватне климатизационе системе. Порука Града Београда је да су тржни центри безбедно место и да суграђани, уз поштовање епидемиолошких мера, слободно могу да их посећују – истакао је Весић.

Он је подсетио да је циљ Града да се суграђни вакцинишу у што већем броју, као и да су људи из свих делова престонице подједнако битни.

Састанку су присуствовали секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и државни секретар у Министарству здравља Александар Стефоски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)