ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Управо смо прешли број од три милиона вакцинисаних грађана

Новости онлине

15. 04. 2021. у 10:39

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је да је јутрос у Србији пређена цифра од 3 милиона датих доза вакцина

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Управо смо прешли број од три милиона вакцинисаних грађана

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Вучић је тренутно у посети Институту за вирусологију и серуме "Торлак" и том приликом уручиће вакцине АстраЗенека за Републику Српску.

- За пар дана ћемо имати 1.800.000 ревакцинисаних грађана. Чекамо још кинеске вакцине, око 500.000 доза, то значи за цео регион - изјавио је он после обиласка Института.

Рекао је да му је част што може да уручи Додику 10.000 доза вакцина АстраЗенека и како се нада да ћемо од 6 до 10 месеци овде на Торлаку моћи да производимо у пунимо вакцине против короне.

- Новац овде у Торлаку се улагао само изнутра, сада ћемо се концентрисати да средимо и спољашни изглед, да излгеда као апотека. Биће несташица вакцина против грипа, тако да се надам да ће Торлак моћи до краја године да произведе 500.000 доза вакцина против грипа - рекао је Вучић и додао:

- Много новца ћемо улагати у здравство, то ће бити симбол државе и то је важније некад од топова и тенкова. Што се тиче вакцине за Републику Српску, ми смо увек ту за њих, и њима на располагању. Увек ћемо поделити вакцине са народом у Републици Српској. Поносан сам што смо данас могли да видимо какви су планови Торлака. Однос Србије и Српске су на високом нивоу, пријатељски однос градимо и чувамо - рекао је Вучић и додао да сутра имају важан састанак по питању вакцина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)