БИКОВИЋЕВ КОМБИНЕЗОН ИЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА ПРОДАТ ЗА 4.100 ЕВРА: Екипа филма на овај начин помогла малом Гаврилу Ђурђевићу

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 18:46

РЕДИТЕЉ Милош Аврамовић је на свом Инстаграм налогу недавно најавио да ће се екипа филма "Јужног ветра" укључити у хуманитарну акцију за помоћ малом Гаврилу Ђурђевићу, а сада су објавили да је комбинезон продат за 4.100 евра.

БИКОВИЋЕВ КОМБИНЕЗОН ИЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА ПРОДАТ ЗА 4.100 ЕВРА: Екипа филма на овај начин помогла малом Гаврилу Ђурђевићу

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Лицитација је трајала четири дана, а комбинезон главног лика Мараша продат је за 4.100 евра, а износ ће бити уплаћен за лечење Гаврила Ђурђевића, који болује од спиналне мишићне атрофије.

Умиљат и нежан дечак нема ни годину дана, а већ се бори са опаком болешћу. Прва три месеца се лепо развијао и напредовао. Међутим, родитељи су приметили да престаје да помера руке и ноге и да отежано дише. Утвђено је да болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која често има смртни исход. Болест је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не може да држи главицу, седи и пузи.

Гаврило је са пет месеци старости примио прву терапију (Спинраза) која је доступна у Србији. На срећу, однедавно постоји одобрена генска терапија (Золгенсма) која је дала шансу оболелима да се изборе са овом опаком болешћу. Гаврило је један од њих!

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)