ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ! Руска вакцина почела да се производи у "Торлаку" - наша земља прва у Европи прави Спутњик Ве

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 18:19

НА институту „Торлак“ је покренута производња вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и у будућности ће моћи да се извози у државе региона, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ).

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ! Руска вакцина почела да се производи у Торлаку - наша земља прва у Европи прави Спутњик Ве

Фото И. Маринковић

- РФПИ и Институт за вирусологију и вакцине „Торлак“ објављују да је покренута производња руске вакцине против вируса корона Спутњик Ве“ у Србији. Овим је Србија постала прва држава у јужној Европи која ће производити „Спутњик Ве“. Производња у Србији је у складу са најстрожијим стандардима - саопштили су у фонду.

- Данас је у присуству стручњака из Руског фонда директних инвестиција @rdif_press

Владе Русије @minpromtorg_rus и руске фармацеутске компаније Генеријум у Институту Торлаку извршено пуњење прве серије контролних доза вакцине @sputnikvaccine. Од 20. маја креће производња! - написао је Ненад Поповић на свом Твитер налогу. 

У фонду је наглашено да ће у будућности бити могућ извоз препарата у друге државе региона.  

- У складу са договорима који су постигнути између Руског фонда за директне инвестиције и Института „Торлак“ у Србији је у кратком року успешно покренута производња вакцине „Спутњик Ве“. Србија је прва европска држава која је почела да производи руску вакцину - изјавио је директор руског фонда Кирил Дмитријев.

Он је подсетио да се од почетка ове године препарат активно користи за вакцинацију становништва и захваљујући покретању локалне производње размере вакцинације могу бити значајно увећане.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)