ДОКТОР ШЕКЛЕР ИЗНЕО ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Људи се намерно заражавају да би избегли вакцинацију у неким земљама - играју руски рулет!

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 17:26

ВИРУСОЛОГ и микробиолог др Миланко Шеклер коментарисао је тренд који се појавио у Словенији да се грађани намерно заражавају вирусом корона да би тако стекли имунитет и избегли вакцинацију.

ДОКТОР ШЕКЛЕР ИЗНЕО ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Људи се намерно заражавају да би избегли вакцинацију у неким земљама - играју руски рулет!

Фото: Принтсцреен/РТС

- Људи могу да играју руски рулет, да возе у супротном смеру кроз тунел, а да имају исте или сличне последице - рекао је др Шеклер и навео да у Србији има доста активних противника вакцинације и да људи врло лако прихватају такве трендове, посебно уколико долазе са запада.

- Могу да разумем лудост млађе генерације, али не могу да разумем неког одраслог, нормалног, просечно интелигентног човека да то жели. Најпростије речено, не разумем тај тренд - каже Шеклер.

Он је истакао да грађани ако желе могу на интернету да провере саставе вакцине.

- Вакцине не реагују оног тренутка када се вакцинишете, потребно је време да имуни систем одреагује на адекватан начин и створи имунитет. Што је човек старији, и тај процес је спорији - истиче Шеклер.

- Ако неко инсистира да се не вакцинише, нека му буде, али морају да му се предоче све ствари - додао је, преноси Б92.

Др Драгослав Поповић, консултант УНИЦЕФ-а и председник Удружења за јавно здравље, рекао је да људи на тај начин угрожавају људе у својој околини.

- Очигледно је да се они погрешно ослањају на своје добро здравље и угрожавају и људе око себе - рекао је др Поповић.

- Вакцинација је изузетно важна. У Словенији је кренула вакцинација у приоритетним групама. Ми у Србији смо у бољој ситуацији, бар што се доступности вакцина тиче - истакао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)