ПЕТ ПРОФЕСОРА ЕТФ МЕЂУ ЕЛИТОМ: Листа најбољих светскиох научника Универзитета Стенфорд

Б.Б.

14. 04. 2021. у 11:43

МЕЂУ 49 професора из Србије, који се налазе на листи најбољих светских научника престижног Универзитета Стенфорд, чак пет предавача је са Електротехничког факултета у Београду - академик др Дејан Поповић, академик др Слободан Вукосавић, академик др Антоније Ђорђевић, редовни професор др Предраг Пејовић, редовни професор у пензији др Предраг Осмокровић.

ПЕТ ПРОФЕСОРА ЕТФ МЕЂУ ЕЛИТОМ:  Листа најбољих светскиох научника Универзитета Стенфорд

Међу елитом

Најзначајнији критерујуми за рангирање је број самосталних научних радова, број радова у којима је научник први аутор, број цитата, Х индекс.

Иницијална листа најбоље рангираних светских научника садржи 100.000 имена. Њима су придодати и истраживачи који се налазе у два одсто најбољих у својим областима, тако да коначна листа садржи 159.683 најбоља светска научника. На листи се налазе научници из свих научних дисциплина. Они су класификовани у 22 научне области и 176 потпоља. Поред активних на листи се налазе и преминули светски научници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Godina prođe al OET nikako

14.04.2021. 18:13

I čuvena legenda da je Antonije diplomirao i na Pravnom za 3 god ne bi li dokazao da je Pravni lagan u odnosu na svoje komšije inženjere. Živ nam bio i još koju godinu predavao OET!