ЛОНЧАР САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија није више у врху по броју новооболелих од короне

Танјуг

13. 04. 2021. у 21:43

СРБИЈА више није на трећем месту у Европи по броју новооболелих од вируса корона, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

ЛОНЧАР САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија није више у врху по броју новооболелих од короне

Златибор Лончар

- То је било пре недељу или можда пре десет дана, али то више није тачно. Не знам на ком смо данас месту, али нисмо близу врха ни случајно. По броју смртности, по броју тестираних, по броју оних који су задржани у болници, по свим тим резултатимо смо убедљиво најбољи у региону и шире - рекао је Лончар гостујући на РТС-у.

Нагласио је да на скоро три милиона датих вакцина немамо ни 700 благих реакција, што је мање него код вакцинације против сезонског грипа.

Министар здравља је оценио да је досадањим мерама против епидемије направљен баланс изимеђу здравља и економије.

- Здравље и здравствени капацитети су нам били на првом месту, а водећи рачуна о привреди, о економији, направили смо најбољи баланс и то апсолутно показују сви резултати - нагласио је Лончар.

Он је рекао да разуме оне који нису задовољни, али да приликом одлучивања о мерама није било места емоцијама.

- Из ове перспективе није реално да скинемо маске у наредних неколико недеља, али тежимо томе да вакцинишемо три милиона људи што би дало оптимизам да ситуација буде под већом контролом - изјавио је Лончцар.

Замолио је да се не излази у јавност с таквим најавама и проценама, а грађанима поручио да се и за Васкрс не опуштају како бисмо за следећи могли нормално да се понашамо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)