НЕМА НАПЛАТЕ ПАРКИНГА НА ХОРГОШУ: Превозници се договорили са надлежним инситтуцијама

Ј.Л.

12. 04. 2021. у 18:38

ПРЕВОЗНИЦИ окупљени око Пословног удружења међународног транспорта постигли су данас договор са представницима републичких органа да се на терминалу за теретни саобраћај на граничном прелазу Хоргош не наплаћује паркинг за оне који су у пролазу.

НЕМА НАПЛАТЕ ПАРКИНГА НА ХОРГОШУ: Превозници се договорили са надлежним инситтуцијама

Фото: Архива ВН

Како кажу представници Пословног удружења међународног транспорта, задовољни су исходом разговора са републичком Дирекцијом за имовину и другим представницима надлежних органа, који наредних дана треба да се озваничи.

- Ко код хоће да стане и да користи тих 46 паркинг места нека то и плати, али то не сме да буде обавеза, присила за све који улазе у земљу и на терминалу обављају царинске формалности – каже Неђо Мандић, председник овог удружења.

– Наредних дана ће надлежни обавити разговор и са закупцем, и надамо се да ће бити испоштовано оно што смо договорили данас.

Подсетимо, незадовољни увођењем наплате паркинга на царинском терминалу на граничном прелазу Хоргош, на улазу у нашу земљу, превозници из целе наше земље у петак су блокирали пролаз. Од 11 до 17 часова ниједан камион није прошао на царинску процедуру, те је са наше стране било је више од 150 шлепера, а врло брзо створио ред теретњака скоро до прелаза Реске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)