РАСТУРЕНА КОРОНА СВАДБА У БЕОГРАДУ: Полиција затекла 100 званица, свима написане казне

Novosti online

12. 04. 2021. у 11:42

КОМУНАЛНА милиција у суботу растерала је око 100 људи који су се окупили на свадби у хали једног тржног центра у Београду. Том приликом, све званице кажњење су са 5.000 динара, каже Ранко Шекуларац, руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције.

РАСТУРЕНА КОРОНА СВАДБА У БЕОГРАДУ: Полиција затекла 100 званица, свима написане казне

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Око стотинак људи затечено је у хали у суботу увече, а сви су, као физичка лица, кажњени са по 5.000 динара. И МУП је ту преузео одговорност. Мислим да је и кривична пријава поднета против одговорног лица у овом случају, односно организатора догађаја, тј. свадбе - наводи Шекуларац.

Како истиче, поред овог скупа на којем су прекршене мере за сузбијање епидемије корона вируса, растурена је и приватна журка организована на сплаву Запа испод Бранковог моста.

- У питању је била нека техно журка на којој се окупило око 40 људи. У овом случају, с обзиром на то да задржавањем гостију није створен ризик од ширења вируса, сви су легитимисани, а казне су им, као што је пракса, послате на кућну адресу - наводи наш саговорник.

Он каже да казне варирају у зависности од тога да ли је власник објекта правно лице или предузетник.

- За правно лице, казна је 300.000 динара, а за предузетника 150.000. Када је у питању правно лице, онда се санкционише и одговорно лице у правном лицу, то је додатних 50.000 динара, те је то укупно 350.000 динара. То није мало. Физичко лице је одговорно за непоштовање мера индивидуалне заштите и они се кажњавају са 5.000 динара - истиче руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције.

Шекуларац објашњава да се, при писању казни, како гостију, тако и власника објеката у којима се организују скупови, објективно сагледавају све околности и чињенична стања.

- Нама није намера да неког казнимо, приоритет је да се ти људи који су се окупили, што пре разиђу, да се елиминише опасност од ширења вируса. Сагледава се да ли је испоштовано то да једна особа треба да буде на 9 метара квадратних, затим има ли живе свирке која је забрањена већ неколико месеци, а онда и то да ли је локал прекорачио дозвољено радно време објекта - истиче Шекуларац.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)