БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ: Комуналци "лове" непослушне у баштама и тржним центрима, а казне за непоштовање мера иду и до 300.000 динара!

Novosti online

12. 04. 2021. у 11:26

КОНТРОЛУ тржних центара уз Комуналну милицију вршиће и надлежне инспекције Београда и Министарства здравља.

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ: Комуналци лове непослушне у баштама и тржним центрима, а казне за непоштовање мера иду и до 300.000 динара!

Фото И. Маринковић

Сваки угоститељски објекат и свака радња морају имати ковид редара, а у тржним центрима, осим обезбеђња које такође контролише поштовање мера, у сваком објекту се налазе и ковид редари, каже за Пинк Иван Дивац, начелник Комуналне милиције. Објашњава да се кажњава и изостанак ковид редара у објекту и то новчано – 30.000 динара.

- Угоститељски објети унутар тржних центара и даље неће моћи да раде, осим оних који имају баште, а комунална милиција вршиће контролу. Осим нас, контролу ће вршити и надлежне инспекције Секретаријата за инспекцијске послове Града Београда и санитарна инспекција Министарства здравља – каже Дивац.

Колике су казне за кршење мера:

Неношење маске за физичка лица – 5.000 динара

Казна за ковид редара због непоштовања мера унутар објекта – 30.000 динара

Казне за предузетнике или правна лица за непоштовање мера унутар објекта – од 150.000 до 350.000 динара

- Казне уопште нису мале и мој апел је да се придржавамо мера – каже Дивац.

Он је објаснио да су маске неопходно приликом уласка у баште објеката, приликом уласка у објекат када се иде до тоалета и апеловао на озбиљност како угоститеља тако и грађана.

Нагласио је да у баштама нису дозвољене музике уживо, нити одржавања славља.

(Пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)