СТРАХУЈЕМО ОД ПОПУШТАЊА МЕРА: Докторка Милошевић - Свако непоштовање прописа ми највише осетимо

Novosti online

12. 04. 2021. у 09:32

ЗАМЕНИЦА директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић, изјавила је данас да је број првих прегледа пацијената са сумњом на корона вирус минимално опао и да је изједначен број пријема и отпуста из болница, али да је Инфективна клиника и даље пуна и да се пацијенти боре за живот.

СТРАХУЈЕМО ОД ПОПУШТАЊА МЕРА: Докторка Милошевић - Свако непоштовање прописа ми највише осетимо

Фото: Принтскрин

Милошевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, замолила грађане да наставе да поштују мере и све што се саветује за сузбијање епидемије.

Наводећи да се осам болесника у Инфективној клиници налази на респираторима, она је рекла да то није пун капацитет интензивне неге, али да се никад не зна када ће некоме требати.

Говорећи о попуштању мера, рекла је да лекари у клиници страхују.

- Не осећам се пријатно кад знам да ће се мере попустити јер иде лепо време, а људи су жељни провода. Свако непоштовање мера ми највише осетимо- указала је Ивана Милошевић.

Она је нагласила да, док већина становништва не буде вакцинисана, нећемо бити ни близу нормалног живота и да је то избор између живота и смрти.

Подсећа да клиника већ друго пролеће ради у истом режиму и поручује да од нас самих зависи какво ће бити лето и пролеће, а научили смо да топло време не доноси олакшање.

- Главна разлика је то што имамо вакцину- истакла је и поручила да док већина становника не буде вакцинисана, нећемо бити ни близу нормалног живота.

Каже и да одлука о вакцини није само питање мера, већ је то избор између живота и смрти.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)